Aktualno

Potpisana Deklaracija o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa

Hrvatsko nacionalno etičko sudište sa svojim je projektom ‘Budnice hrvatskog nacionalnog suvereniteta’, a nakon savjetovanja s brojnim istaknutim znanstvenicima i osobama iz javnog i kulturnog života donijelo Deklaraciju o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa, izvijestio nas je predsjednik udruge Hrvatski domobran Dubrovnik i punopravni član Suda Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta Željko Kulišić.

-Zadar je bio polazišna točka, a ishodište je bio prostor izvan teritorijalnog mora, crta isključivog gospodarskog pojasa na hrvatskom dijelu Jadranskog mora. Tako se u subotu 21. rujna 2019. godine dvjestotinjak sudionika okupilo u Zadru u povodu proglašenja iskljičivog gospodarskog pojasa (IGP) na hrvatskom dijelu Jadranskog mora. Nakon višesatne plovidbe brodom Deklaracija je potpisana u 17:17 na 54,1 NM daleko od obale, na crti postojećeg a neproglašenog gospodarskog pojasa. Tako je hrvatski narod sam odlučio proglasiti Isključivi gospodarski pojas i time potaknuti državne institucije da to i provedu. O svemu su obavješteni Ured Predsjednice RH, Sabor i Vlada RH, znanstvene institucije RH, čelnici UN i Europske unije – istaknuo je Željko Kulišić.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] ZVIJEZDE U SPONZI Severina, Mia Begović, Maja Bajamić… kao biblijske žene

Dulist

Tko će biti bez struje u četvrtak i petak?

Dulist

U ČETVRTAK I PETAK Svečana promocija 334 studenta Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija