Grad

PROSVJED NA ŽARKOVICI ‘Na ulazu u utočište, rame uz rame… obranimo ih!’

Ovog utorka, 27. listopada u 7.30 sati ujutro na Žarkovici će se okupiti volonteri Društva za zaštitu životnija, ali i predstavnici Udruge branitelja te građani kako bi mirnim prosvjedom spriječili novi transport pasa sa Žarkovice prema Splitu.

Naime, na Facebook stranici Društva za zaštitu životnja Dubrovnik stoji tako objava: 27.10.2015. (utorak) u 07.30. – Žarkovica!!! Na ulazu u utočište, rame uz rame, ruka u ruci….. obranimo ih! Vidimo se!

Poziv na prosvjed uputio je i dubrovački branitelj Braco Elezović koji je na Facebooku objavio status u kojem ističe kako će se sutra u ujutro na Žarkovici ‘pokušati nova otimačina pasa i njihov transport u neizvjesnost’.

– Obzirom da je puno toga nedorečeno mišljenja sam da se ta “deložacija” pasa mora spriječiti sve do onoga trenutka dok se ne dobiju potrebna jamstva da se tim psima neće dogoditi eutanazija i da će se na području Grada izgraditi novi odgovarajući azil za napuštene životinje. Zato molim sve vas moje prijatelje koji imate osjećaje i koji volite životinje da sutra ujutro u 7 sati budete na Žarkovici i da mirnim prosvjedom pokažete da nećemo pristati na neka polovična netrasparentna rješenja za koja ne postoje nikakva opipljiva jamstva. Na Žarkovici će biti i predstavnici Udruge branitelja Dubrovnika, volonteri DZZŽD i drugi naši sugrađani, a samo velikim odazivom možemo stati na kraj ovome sumnjivom načinu rješavanja pitanja pasa. Hvala vam unaprijed na odazivu – objavio je Braco Elezović.

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija