Županija

PROJEKT REGIONALNOG CENTRA KOMPETENTNOSTI Zamjenica Marević u Baskijskom kulinarskom centru

PROJEKT REGIONALNOG CENTRA KOMPETENTNOSTI Zamjenica Marević u Baskijskom kulinarskom centru

Zamjenica župana Žaklina Marević, v.d. pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić te predstavnici Regionalne agencije DUNEA i Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik sudjelovali su na radnom sastanku s djelatnicima Baskijskog kulinarskog centra u San Sebastijanu u organizaciji Ministarstva turizma. Ministarstvo je na ovom događaju predvodio državni tajnik Frano Matušić, a ostatak delegacije činili su i predstavnici ostalih regionalnih centara iz Splita, Opatije, Pule i Osijeka.

Tema posjeta jednom od najboljih kulinarskih centara na svijetu je priprema projekta Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizam i ugostiteljstvo. Ovo je jedan od najvećih projekata Županije u suradnji s Turističkom i ugostiteljskom školom Dubrovnik, Gradom Dubrovnikom, partnerima iz privatnog sektora te Baskijskim kulinarskim centrom pod vodstvom devet chefova koji zajedno imaju 15 Michelinovih zvjezdica, čijom provedbom će se osigurati održivi razvoj luksuznog turizma naše Županije s posebnim naglaskom na enogastronomiju kroz proučavanje njezine standardizacije i izrazite društvene, kulturološke i simboličke vrijednosti.

Državni tajnik Frano Matušić tijekom sastanka istaknuo je važnost međunarodne suradnje s centrima izvrsnosti kao i uključivanje stručnjaka koji imaju jedinstvena radna iskustva i specijalizirana znanja, ali ne dolaze s pedagoškom osnovom.

Za realizaciju projekta na raspolaganju je oko 75 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda, a Regionalna agencija DUNEA pruža podršku Županiji i Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik u pripremi, a kasnije i u provedbi projekta.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist