Aktualno

Proizvodi za samotamnjenje su izvrsni, no treba ih znati nanijeti: Evo najčešćih pogrešaka i kako ih ispraviti

Proizvodi za samotamnjenje su izvrsni, no treba ih znati nanijeti: Evo najčešćih pogrešaka i kako ih ispraviti

Korištenjem proizvoda za samotamnjenje mogu se postići odlični rezultati i lijepa, preplanula put, no rezultat lako može krenuti i u suprotnom smjeru, piše Diva. Cilj je postići osunčani ten koji će izgledati potpuno prirodno. Nažalost, moguće su neke greške zbog kojih preplanulost neće ispasti onako kako smo zamislili.

Greška koju mnogi rade je preskakanje uklanjanja mrtvih stanica kože, a u njihovom ljuštenju pomoći će piling. Bez pilinga, stanice će se ljuštiti nejednako i nastat će tamnije i svjetlije mrlje. Za novi sloj proizvoda za samotamnjenje, koža mora biti glatka i bez mrtvih stanica kože kako bi se proizvod jednoliko rasporedio. Prije pilinga, preporuka je i topla kupka, prenosi Glamour.

– Ako želite najbolji rezultat, koristite piling osam sati prije samotamnjenja jer to omogućava da se pH kože neutralizira, što je idealan uvjet za prianjanje proizvoda – objašnjava za Glamour stručnjakinja za samotamnjenje Sophie Evans.

Prilikom odabira pilinga, u obzir dolaze isključivo oni koji su namijenjeni pripremi kože za samotamnjenje. Pilinzi na bazi ulja će stvoriti barijeru između stanica kože i proizvoda za samotamnjenje. Opet će se pojaviti kombinacija svjetlijih i tamnijih mrlja od samotamnjenja.

Ako ste brijali noge 24 sata prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje, pojavit će se tamne točke na nogama. One nastaju jer boja ulazi u folikule dlaka bolje nego na ostatak kože. Da bi to popravili, savjetuju iz PopSugar, potrebno je opet obrijati noge.

Prilikom nanošenja proizvoda za samotamnjenje, savjet je ne štedjeti ako mislite da ćete od previše proizvoda dobiti preosunčani ten. Naime, koža može upiti određenu količinu tog proizvoda. Višak će prirodno odbaciti, ali ako stavite na neka mjesta premalo, nastat će nejednake mrlje, kažu iz Glamoura.

Neki dijelovi tijela upijaju brže, a neki sporije, zato je preporuka odmah nakon tretmana, obrisati vlažnom maramicom koljena, laktove, zglobove i gležnjeve. Opet, ovaj trik služi za izbjegavanje neželjenih mrlja. U slučaju da nastanu, PopSugar preporučuje limunov sok, a za još bolje rezultate kombinacija limunovog soka, sode bikarbone i šećera.

Da bi proizvod za samotamnjenje djelovao kako treba, potrebno mu je pet do osam sati mirovanja na koži. To znači da nakon nanošenja lažnog tena, nije dobro kupati se ili izlaziti jer znoj može uzrokovati mrlje od samotamnjenja. Također treba obući što prozračniju odjeću jer će uska možda skinuti dijelove boje.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist