Županija

Program proslave Dana općine i 30. obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke

Oovg četvrtka obilježava se Dan općine i 30. obljetnica oslobodenja Župe dubrovačke od srpsko- crnogorske agresije.

Na sam dan općine, u 17:00 sati, na Spomen obilježju u Mandaljeni upriličit će se Sveta misa, nakon čega će uslijediti zajedničko polaganje vijenaca uz molitvu i odrješenje za sve hrvatske vitezove.

U 18:30 istog dana, u Hotelu Sheraton, upriličit će se Svečana sjednica općinskog vijeća na kojoj će se uručiti nagrada za životno djelo posthumno, Stijepu Galjufu. Nakon svečane sjednice uslijedit će Svečana Akademija sa predstavnicima brigada, postrojbi i članova udruga proizašlih iz Domovinskog rata kojima će se tom prilikom dodijeliti povelje zahvalnosti za sudjelovanje u ratnim vojnim operacijama oslobođenja Župe dubrovačke.

Predavanje o ratnim događanjima na području Župe dubrovačke održat će ravnateljica muzeja Domovinskog rata, Varina Jurica Turk.

-Ovim putem pozivaju se svi branitelji koji su sudjelovali u obrani i oslobođenju Župe dubrovačke od srpsko crnogorske agresije da se, ukoliko žele, nazočiti Svečanoj Akademiji jave lokalnim braniteljskim udrugama ili Općini Župa dubrovačka kako bi osobno mogli preuzeti pozivnice. Brojna sportska događanja i humanitarne aktivnosti, kao i prethodnih godina obilježit će se u sklopu proslave Dana Općine – navode iz Općine Župa dubrovačka.

Pročitajte još

Nakon 30 godina počinju projekcije u Ljetnom kinu Cavtat

Dulist

Božo Lasić: ‘Razumijem razočaranje sugrađana. U ponedjeljak očekujemo izmjene voznog reda’

Dulist

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo 300 tisuća kuna za opremanje sportske dvorane OŠ Gruda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija