Sport

PRODULJEN MANDAT Željan Konsuo još četiri godine u Vijeću Hrvatskog olimpijskog odbora

PRODULJEN MANDAT Željan Konsuo još četiri godine u Vijeću Hrvatskog olimpijskog odbora

Jednoglasnom odlukom članova skupštine na 57. izbornoj sjednici odlučeno je da će Zlatko Mateša (71) predvoditi Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i u idućem četverogodišnjem razdoblju (2020.-2024.).Također, na izbornoj skupštini HOO-a izabrana su i ostala tijela olimpijske udruge pa će tako, među ostalim, dopredjednik VK Jug Adriatic osiguranja Željan Konsuo i sljedeće četiri godine biti u Vijeću HHO-a. Uz njega u sastavu Vijeća iz prošlog saziva ostali su i Ivo-Goran Munivrana, Zlatko Taritaš, Boris Mesarić, Branimir Bašić, Miho Glavić i Damir Knjaz, a novoizabrani su: Dragan Primorac, Ivan Veštić i Anto Baković, dok je Kolinda Grabar-Kitarović članica Vijeća po članstvu u MOO-u. Zbog pravednije zastupljenosti sportova i obujma posla, najavljeno je i naknadno povećanje broja članova Vijeća HOO-a.

Dopredsjednička mjesta nisu doživjela promjene pa će i u idućem mandatu prvi Matešini pobočnici biti: Sanda Čorak, Morana Paliković Gruden te Željko Jerkov i Damir Martin. Novi članovi Nadzornog odbora HOO-a su: Ivan Jelinčić, Stjepan Krznarić, Goran Kovačić, Fernando Kirigin i Romeo Vrečko, dok su u Etičko povjerenstvo izabrani: Nika Fleiss, Nikša Skelin, Dario Šimić, Ivica Veselić i Nataša Vezmar.

Budući da je odgodom Olimpijskih igara u Tokiju s 2020. na 2021. godinu, poremećen i četverogodišnji ljetni olimpijski ciklus, Međunarodni olimpijski odbor (MOO) prepustio je nacionalnim olimpijskim odborima odluku o održavanju izbornih skupština u ovoj ili idućoj godini. HOO je na sjednici Vijeća u veljači ove godine odlučio održati izbore ove jeseni, a nakon raspisa izbora pa do zaključenja roka (27. rujna), u HOO-u je zaprimljena samo kandidatura dosadašnjeg predsjednika. Mateša je najdugovječniji predsjednik HOO-a, a na čelo nacionalne olimpijske udruge prvi put je izabran 2002. godine. Prije njega krovnu udrugu hrvatskog sporta vodili su Antun Vrdoljak (1991.-2000.) i Zdravko Hebel (2000.-2002.).

U prvom obraćanju članovima skupštine HOO-a novi-stari predsjednik podsjetio je na aktualni trenutak i smjernice za budućnost hrvatskog sporta. Naglasio je kako prva i najvažnija zadaća HHO-a u ovoj situaciji ostaje zdravlje sportaša.

-Sport je itekako živ te može i treba funkcionirati prilagođen novim uvjetima. Zato će sljedeći cilj biti osiguranje opstojnosti sustava sporta, što znači da, uz pomoć hrvatske Vlade, osiguramo svim nacionalnim savezima nesmetano provođenje programa jer sport mora funkcionirati i u ovakvim uvjetima – rekao je Mateša naglasivši kako im je idući strateški cilj Tokio, tj. Olimpijske igre.

 

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist