Koronavirus u Hrvatskoj

Pročitajte plan kojim nas Vlada želi motivirati na cijepljenje protiv koronavirusa

Pročitajte plan kojim nas Vlada želi motivirati na cijepljenje protiv koronavirusa

Hrvatska je vlada na današnjoj sjednici usvojila plan uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv koronavirusa, piše Tportal. Prvo cjepivo se očekuje 26. prosinca, stiže simboličnih 9750 doza, kao i u svim europskim državama. Nakon što HALMED da dodatno odobrenje za cjepivo, cijepljenje će početi 27., 28. i 29 prosinca. Značajnije količine cjepiva dolaze 31. prosinca, pa 4. siječnja i dalje u tjednom ritmu, najavio je ministar zdravstva Vili Beroš gostujući u emisiji A sada vlada.

Dogovoreno je milijun doza Pfizerovog, milijun doza Moderninog, 2,7 milijuna doza proizvođača AstraZeneca, Johnson&Johnson poslat će 900.000 doza, a Purevax 300.000 doza do kraja 2021. godine. To je ukupno 5,9 milijuna doza cjepiva što bi u ovom trenutku bilo dovoljno za procjepljivanje odrasle populacije u Hrvatskoj, odnosno postizanje kolektivnog imuniteta, pojasnio je Beroš.

U prezentaciji doznajte i ostale detalje – tko će cjepivo prvi primiti, kako će se distribuirati, koje su faze provedbe cijepljenja i kako će izgledati medijska kampanja.

Prezentacija plana cijepljenja Vlade Republike Hrvatske dostupna je ovdje.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist