Zanimljivosti

PROBNA RONJENJA I ČIŠĆENJE PODMORJA Pogled u plavo stiže i u Ston

PROBNA RONJENJA I ČIŠĆENJE PODMORJA Pogled u plavo stiže i u Ston

Tijekom ovog vikenda 4. i 5. lipnja 2022. godine, u Stonu se održavaju aktivnosti koje uključuju edukativne radionice o ronjenju Pogled u plavo, besplatna probna ronjenja za sve posjetitelje i ekološka akcija čišćenja podmorja. Sve to održat će se u sklopu projekta Eko Malostonski zaljev s ciljem promocije zaštićenih prirodnih vrijednosti podmorja i ronjenja kao važne aktivnosti za očuvanje morskog ekosustava.
U sklopu projekta Eko Malostonski zaljev, na središnjem trgu Placa u Stonu (kod Kneževog dvora) 4. lipnja 2022. (subota) od 10:00 do 21:00 sat i 5. lipnja 2022. (nedjelja) godine od 10:00 do 18:00 sati, za sve ljubitelje podvodnog svijeta i zainteresirane posjetitelje bit će omogućena besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima te uz stručno vodstvo instruktora ronjenja, a s ciljem promocije zaštićenih prirodnih vrijednosti podmorja i ronjenja kao važne aktivnosti za očuvanje morskog ekosustava i pripadajuće bioraznolikosti.
Besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom u pratnji instruktora ronjenja u sklopu Pogleda u plavo i edukativne radionice namijenjene su za sve uzraste i djecu već od 5 godina starosti, a za sigurnost ronioca početnika brinut će se ronioci Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske i ronioci RK HRVI Nemo-Adriatic.
Nakon edukacije o osnovnim tehnikama ronjenja i ronilačkoj opremi, zaronom u bazen Pogleda u plavo posjetitelji će imati priliku razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića, koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, a prikazuje ljepote podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine. Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.
Osim što će posjetitelji imati jedinstvenu priliku spoznati čari i ljepote ronjenja, imaju i priliku sudjelovati u ekološkoj akciji čišćenja podmorja posebnog rezervata u moru i područje ekološke mreže Natura 2000 Malostonski zaljev, koja će se održati u subotu 4. lipnja 2022. godine u Hodiljama i u Malom Stonu od 10.00 do 12.00 sati te u nedjelju 5. lipnja 2022. godine u Zamaslini i Zaton Dolima od 10.00 do 12.00 sati.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist