Zanimljivosti

DRŽAVNA RAZINA Modelarke iz Metkovića i Orebića osvojile sedmo i deseto mjesto

Dvije ekipe iz naše županije su protekli vikend u Stubičkim Toplicama sudjelovale na Državnoj razini Modelarske lige 2021./2022. Katja Jerković i Laura Bebić iz OŠ Stjepana Radića iz Metkovića s mentoricom Marinom Nikolić su zauzele sedmo mjesto, a Petra Bibica i Petra Telman iz OŠ Orebić s mentoricom Ivanom Marušić su zauzele 10 mjesto.
Na državnoj razini su se natjecale 23 najuspješnije ekipe sa županijske razine. Ukupno je na državnoj razini nastupilo 46 učenika i 23 mentora, među kojima su bile i dvije ekipe iz Dubrovačko-neretvanske županije.
Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Svaka ekipa ima 2 učenika. Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od odličnih načina za stjecanje tehničkih kompetencija, za usvajanje znanja tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te razvijanje kreativnosti koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine.
Natjecatelji su puna četiri sata izrađivali tehničku tvorevinu u obliku zagorske koke, igračke koja hoda nizbrdo. Svi natjecatelji su dobili predloške koje su ispilili, obraditi, obrusili i zalijepili, te sastavili sve dijelove u jednu funkcionalnu cjelinu.

Pročitajte još

Kreće STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

Zašto je toplinski val opasan za zdravlje i kako se zaštititi?

Dulist

SLAVLJE U ŽUPI SV. NIKOLE U Čilipima u istom danu kršteno četvero djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija