Grad

PROBLEM S BOROM Pao je, a za njegovo uklanjanje nitko nije nadležan?!

PROBLEM S BOROM Pao je, a za njegovo uklanjanje nitko nije nadležan?!

Dubrovčanin Ivica Ban objavio je na svom Facebook profilu fotografiju velikog bora koji je pod udarom jake bure srušen jučer u Mokošici.

-Jučerašnja jaka bura iščupala je iz korijenja i srušila ogromni bor u ulici Na Moru u naselju Mokošica, Rijeka Dubrovačka. Bor je bio visok desetak metara i težak nekoliko tona. Dok je bor rastao i bio ukras tog dijela obale u Mokošici bio je svačiji i svakome drag, ali kad je zbog godina i nevremena pao, odjednom je postao ničiji, tj. u ničijoj nadležnosti – napisao je Ban.

-Gradska tvrtka Vrtlar d.o.o. Dubrovnik je jučer tvrdila da ona nije nadležna za uklanjanje bora koji se srušio i dijelom zakrčio za prolaz lokalnu ulicu – cestu Mokošica – Rožat i pristup obali, pošto se pali bor, odnosno zelenilo nalazi u staroj, a ne u novoj Mokošici. Vatrogasci su tvrdili da oni ništa ne mogu bez naloga gradskog komunalnog redara. Gradski komunalni redar je tvrdio da prvo treba utvrditi tko je vlasnik zemljišta na kojem je rastao bor prije nego što se srušio i na čije se zemljište srušio, a da bi to trebala utvrditi gradska tvrtka Vrtlar d.o.o. Dubrovnik, koja se već oglasila nenadležnom za rješavanje tog problema. Ista je situacija bila i s brojnim drugim gradskim odjelima i službama, uvijek je za rješavanje problema bio nadležan netko drugi. Na kraju po prijavi Prometnoj policiji da nitko ne želi riješiti problem s borom koji se srušio na gradsku prometnicu, Prometna policija je zatražila da nadležna cestarska ophodnja iziđe na teren i raščisti bar prometnicu za promet, što je napokon i urađeno – pojašnjava situaciju Ban.

-Tko će i kad ukloniti preostali dio debla, granja, korijenja srušenog bora s javne površine saznat će se valjda jednog dana kad i ako nadležne gradske službe utvrde tko je nadležan i dužan to uraditi . Važno je da njima dotad idu pristojne (bolje reći odlične) plaće i sve druge privilegije posla u javnom sektoru, odnosno na javnim jaslama. Jer za primanje plaća i drugih prinadležnosti su srećom nadležni – zaključio je Ban.

Pročitajte još

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić

Asfaltira se Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici

Dulist