DuList IN

Pripremite voćne tortice s ukusnom kremom

Jednostavne biskvitne tortice s voćem i ukusnom kremom od gustina i slatkog vrhnja. Ne zahtijevaju puno vremena, a osim što su ukusne jako su lijepe i dekorativne.

Sastojci
Biskvitne tortice
  • 2 jaja
  • 80 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 1 punija žličica praška za pecivo
  • 140 g glatkog brašna
  • 100 g šumskog voća
Krema od slatkog vrhnja
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 5 žlica mlijeka
  • 20 g gustina
  • 2 vanilin šećera

Priprema
Jaja i šećer izmutite pjenjačom pa dodajte ulje i mlijeko.

Brašno i prašak za pecivo prosijte pa dodajte u tekuću smjesu. Pjenjačom kratko sjedinite sve sastojke, a na kraju umiješajte šumsko voće, svježe ili zaleđeno. Umjesto šumskog voća možete koristiti i maline, breskve, marelice i sl. Pripremljenu smjesu ravnomjerno rasporedite u Zenker kalupe za mini pite. Kalupe prethodno namastite i pobrašnite. Kolačiće pite pecite cca 18 minuta na 180°C, dok ne poprime lijepu zlatno smeđu boju. Pečene kolačiće zajedno s kalupima okrenite naopako i malo ih pritisnite kako bi se izravnao „brijeg“ koji nastane tijekom pečenja. Učinite to oprezno uz pomoć kuhinjske rukavice ili krpe. Gustin razmutite u mlijeku. Slatko vrhnje zagrije do vrenja, dodajte vanilin šećer i razmućeni gustin i kuhajte kratko na laganoj vatri dok ne dobijete gustu kremu kao puding. Toplu kremu ulijte u tople biskvite. Ohlađene tortice ukrasite voćem po želji, ja sam ih ukrasila borovnicama, ribizlima i breskvama. Gustin razmutite u mlijeku. Slatko vrhnje zagrije do vrenja, dodajte vanilin šećer i razmućeni gustin i kuhajte kratko na laganoj vatri dok ne dobijete gustu kremu kao puding. Toplu kremu ulijte u tople biskvite. Ohlađene tortice ukrasite voćem po želji, ja sam ih ukrasila borovnicama, ribizlima i breskvama.

Naša slatka suradnica Jannette Razum autorica je web portala s receptima za torte i kolače www.slatkisvijet.com te istoimenog webshopa www.slatkisvijet.com/shop u kojem možete pronaći raznovrsnu ponudu kalupa za kolače, posuđa i ostalih kuhinjskih pomagala.

Pročitajte još

[ŠAPA TJEDNA] Kako biste opisali svog mezimca? Naša nova rubrika za Vaše najbolje prijatelje

Dulist

Toplo siječanjsko sunce izmamilo Dubrovčane u đir Uvalom

Zvonimir Pandža

JEDAN, JEDINI I NEPONOVLJIV Sretan rođendan, gosparu Andrija!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija