DuList INUrednički izbor

PRIPREMILA JANNETTE Jednostavan čokoladni kuglof uvijek je dobra opcija

cokoladni kuglof zacin za medenjake recept 3 5850066156

Jednostavan čokoladni kuglof uvijek je dobra opcija. Kao klasičan, čokoladni kolač kroz godinu taman paše uz šalicu kave, a uz dodatak začina za medenjake očarat će vas mirisom blagdana koji su nam sve bliže.

Sastojci

230 g glatkog brašna

½ paketića praška za pecivo

20 g kakaa u prahu

2 žlice začina za medenjake

80 g maslaca

160 ml ulja

200 g jogurta

2 jaja

180 g šećera

2 paketića vanilin šećera

Banner 300x250 DU 1

100 g čokolade za glazuru

Priprema

U zdjelicu prosijte suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, začin za medenjake i kakao. Ostavite sastrane.

Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite da se malo ohladi pa ga izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i jajima. Dodajte jogurt i ulje pa sve još kratko izmiksajte.

Prosijane suhe sastojke dodajte malo po malo te miksajte smjesu na najmanoj brzini, dok ne uklonite sve grudice.

Pripremljenu smjesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za kuglof. Ovi sastojci dovoljni su za manji kuglof, ja sam koristila Zenker kalup za kuglof promjera 18 cm.

Kuglof pecite 25-30 minuta na temperaturi od 170 °C. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen.

Pečeni kuglof ostavite 2-3 minute u kalupu, a zatim ga pažljivo preokrenite na tanjur za posluživanje i prelijte čokoladnom glazurom. Čokoladi prilikom topljenja dodajte 1 žličicu ulja kako bi bila mekša i sjajnija.

Piše: Jannette Razum / Slatki svijet 

Jannette Razum autorica je web portala Slatki svijet s receptima za torte i kolače te istoimenog webshopa u kojem možete pronaći raznovrsnu ponudu kalupa za kolače, posuđa i ostalih kuhinjskih pomagala.

Pročitajte još

NOVI KINO TJEDAN Film koji se snimao u Trstenome i Kuparima od četvrtka u Slobodi

Dulist

POČEO JE GOOD FOOD Ovog tjedna tematske večere, piknik na Lokrumu, Foodravanje…

Dulist

BRAVO! Školi filma Šipan dvostruka nagrada za najbolji radionički film

Dulist