Županija

Prijavite se na webinar ‘Porezne reforme u 2021. godini’

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizira besplatni webinar na temu Poreznih reformi u 2021. godini, u četvrtak, 14. siječnja 2021. godine s početkom u 10.00 sati. Na webinaru će biti predstavljene novosti 5. kruga porezne reforme koja je u primjeni od 1. siječnja 2021. godine te će se polaznike upoznati s promjenama vezanim uz izmjene Zakona i Pravilnika o porezu na dobit. Naime,  smanjuju se stope poreza na dobit za mala i srednja poduzeća s 12 na 10 posto za ona poduzeća koja ostvaruju manje od 7,5 milijuna kuna prihoda, dok za poduzetnike čiji je godišnji prihod veći od 7,5 milijuna kuna, stopa poreza na dobit i dalje ostaje 18 posto. Na webinaru će biti predstavljene i izmjene Zakona i Pravilnika o porezu na dohodak. Smanjena je stopa poreznih razreda s 24 na 20 na srednje plaće, s 36 na 30 posto za visoke plaće te s 12 na 10 posto za mirovine i ostale paušalne obveznike (npr. iznajmljivače apartmana i stanova).

Također, govorit će se i o izmjenama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom druge porezne promjene i aktualnosti. Predavanje će održati Jasna Gavrić, savjetnica iz područja računovodstva i poreza. Za sudjelovanje na webinaru prijavite se putem poveznice, maila: dcp@dcp.hr i telefona: 020/418-401.

Pročitajte još

ZBOG ŽALBE Zaustavljen i drugi natječaj za Lučino razdolje

Dulist

U SLANOME I MAJKOVIMA Osnovnoškolci se upoznavali s riječnom i barskom kornjačom

Dulist

Stoljetni div u srcu Slavonije hrvatsko je stablo godine!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija