Županija

POTPUNO OPREMLJENI Županija na potresom pogođena područja šalje četiri stambena kontejnera

dig
Dubrovačko-neretvanska županija donirat će četiri stambena kontejnera Sisačko – moslavačkoj županiji stradaloj od potresa – rekao je to ove srijede župan Nikola Dobroslavić. Vrijednost donacije iznosi 300 tisuća kuna. Riječ je o kontejnerima veličine 20 metara četvornih te su posve opremljeni priručnom kuhinjom, sanitarnim čvorom, četiri kreveta, stolom s četiri stolice te ormarom, a također su i grijani.
-Kontejnere smo naručili od hrvatskih proizvođača i trebali bi biti isporučeni tijekom sljedećeg tjedna. Sisačko-moslavačka županija će sa Stožerom odlučiti tko će biti njihovi krajnji korisnici. Sredstva smo osigurali iz proračuna županije, a dio i iz lučkih uprava kojima je osnivač županija kao i od tvrtke Dubrovnik ceste – rekao je Dobroslavić dodavši kako mu je drago da je županija i na ovaj način uspjela pomoći stradalom pučanstva Sisačko-moslavačke županije nakon razornog potresa.

-Uz ovu pomoć poslali smo i naše vatrogasce i HGSS. Zahvaljujem svim našim udrugama, volonterima koji su prikupljali razne vrste pomoći i onima koji su išli pomagati, posebno građevinarima – naglasio je župan.

Inače, riječ je o drugoj donaciji koju je Dubrovačko-neretvanska županija uputila na ovo područje. Prva donacija iznosila je 200 tisuća kuna koje su uputili odmah nakon potresa.

Pročitajte još

Imate paušalni obrt? Ova će vas besplatna radionica zanimati

Dulist

DOBRE VIJESTI Županija i danas bez novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Hrvatskoj ih samo 18

Dulist

BEZ LISTE ČEKANJA U župski vrtić upisana sva prijavljena djeca!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija