Županija

POTPUNO OPREMLJENI Županija na potresom pogođena područja šalje četiri stambena kontejnera

POTPUNO OPREMLJENI Županija na potresom pogođena područja šalje četiri stambena kontejnera
dig
Dubrovačko-neretvanska županija donirat će četiri stambena kontejnera Sisačko – moslavačkoj županiji stradaloj od potresa – rekao je to ove srijede župan Nikola Dobroslavić. Vrijednost donacije iznosi 300 tisuća kuna. Riječ je o kontejnerima veličine 20 metara četvornih te su posve opremljeni priručnom kuhinjom, sanitarnim čvorom, četiri kreveta, stolom s četiri stolice te ormarom, a također su i grijani.
-Kontejnere smo naručili od hrvatskih proizvođača i trebali bi biti isporučeni tijekom sljedećeg tjedna. Sisačko-moslavačka županija će sa Stožerom odlučiti tko će biti njihovi krajnji korisnici. Sredstva smo osigurali iz proračuna županije, a dio i iz lučkih uprava kojima je osnivač županija kao i od tvrtke Dubrovnik ceste – rekao je Dobroslavić dodavši kako mu je drago da je županija i na ovaj način uspjela pomoći stradalom pučanstva Sisačko-moslavačke županije nakon razornog potresa.

-Uz ovu pomoć poslali smo i naše vatrogasce i HGSS. Zahvaljujem svim našim udrugama, volonterima koji su prikupljali razne vrste pomoći i onima koji su išli pomagati, posebno građevinarima – naglasio je župan.

Inače, riječ je o drugoj donaciji koju je Dubrovačko-neretvanska županija uputila na ovo područje. Prva donacija iznosila je 200 tisuća kuna koje su uputili odmah nakon potresa.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist