Zanimljivosti

PRIJAVE POPUNJENE U DVA SATA Ljetni robotički kamp okupio 13 djevojčica

Prvi Ljetni robotički kamp za djevojčice, koji se održao od 1. do 5. kolovoza, okupio je 13 sudionica, učenica 5. do 8. razreda osnovne škole. Organizatore posebno veseli činjenica što se kamp popunio u samo dva sata od otvorenja prijava.

Prvi dan su cure učile programirati u programskom jeziku Python, a radionicu je vodio tajnik Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica. Dan kasnije je Dalija Milić Kralj, direktorica programa Women in Tech Croatia i profesorica strojarske grupe predmeta u Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik uz Maroja Musladina, člana hrvatske robotičke reprezentacije koji je ove godine nastupio na Europskom prvenstvu u Portugalu, održala radionicu Rescue Simulation. Srijeda i četvrtak su bili rezervirani za radionicu elementarne robotike koju je vodio izbornik hrvatske robotičke reprezentacije iz Hrvatskog robotičkog saveza Ivica Kolarić, uz pomoć Jelke Hrnjić, Dalije i Orsata Kralja. Zadnji dan je bio opuštajući za polaznice uz radionicu crtanja 3D olovkama, na kojima su uz Tomovo vodstvo crtale razne 3D predmete s plastikom i 3D olovkama.

Ljetni robotički kamp za cure se održao u organizaciji Women in Tech Croatia, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Hrvatskog robotičkog saveza u suradnji s Pomorsko-tehničkom školom Dubrovnik i Centrom za mlade Dubrovnik.

Pročitajte još

Čelni čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin uživa čitajući knjigu o dubrovačkom nogometu u izdanju DuLista

Dulist

Dan u znaku policije: sportska natjecanja i misa povodom blagdana njihovog zaštitnika

Dulist

ŠTO POLICAJCI RADE? Vrtićarci i školarci iz Konavala posjetili PGP Grudu i MCGP Karasoviće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija