Aktualno

PRIHVAT MIGRANATA Na Prevlaci vode nema, a struja u očajnom stanju

PRIHVAT MIGRANATA Na Prevlaci vode nema, a struja u očajnom stanju

Dok je još uvijek nepoznato hoće li se migranti zaista uputiti u smjeru tzv. ‘južne rute’, na Prevlaci je obavljena provjera uvjeta za smještaj. Po pitanju opskrbe strujom i vodom situacija je, saznajemo, daleko od idealne.

– Infrastruktura je u prilično lošem stanju. Predstoje nam intenzivni radovi – kratko nam je rekao glasnogovornik Elektrojuga Tihomir Matić, koji nije htio špekulirati o rokovima ili datumima do kojih bi struja trebala biti riješena.

– Na području Prevlake vode nema, a naše komunalno poduzeće je cjevovod dovelo na kilometar i pol udaljenosti. Mi sad radimo pumpne stanice za Vitaljinu. Nikad nismo dobili ni kune od države za taj vodovod i ako se odluče za to, možda će se sad to promijeniti. Bez pomoći Vlade mi to ne može raditi – odgovorio nam je zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić na pitanje o stanju vodovodnog sustava na Prevlaci.

Zapovjednik JVP Konavle Mario Magud kazao nam je kako je njegova postrojba na terenu i uređuje područje za mogući prihvat migranata.
– Možete misliti kakvo je stanje na terenu kad nitko godinama tu nije kročio – kratko nam je rekao Magud.

Inače, još uvijek nijedna službena uputa iz Ministarstva unutarnjih poslova, koje vodi nacionalnu akciju, nije došla na adresu Županijskog kriznog stožera i sve su pripremne radnje organizirane samoinicijativno.

Može se saznati kako je na jučerašnjem sastanku u vezi prihvata na Prevlaci sudjelovao i ravnatelj Državne službe za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić, koji je prisutne, između ostalog, upoznao i sa načinom života i životnim navikama migranata.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist