Aktualno

PRIHVAT MIGRANATA Na Prevlaci vode nema, a struja u očajnom stanju

Dok je još uvijek nepoznato hoće li se migranti zaista uputiti u smjeru tzv. ‘južne rute’, na Prevlaci je obavljena provjera uvjeta za smještaj. Po pitanju opskrbe strujom i vodom situacija je, saznajemo, daleko od idealne.

– Infrastruktura je u prilično lošem stanju. Predstoje nam intenzivni radovi – kratko nam je rekao glasnogovornik Elektrojuga Tihomir Matić, koji nije htio špekulirati o rokovima ili datumima do kojih bi struja trebala biti riješena.

– Na području Prevlake vode nema, a naše komunalno poduzeće je cjevovod dovelo na kilometar i pol udaljenosti. Mi sad radimo pumpne stanice za Vitaljinu. Nikad nismo dobili ni kune od države za taj vodovod i ako se odluče za to, možda će se sad to promijeniti. Bez pomoći Vlade mi to ne može raditi – odgovorio nam je zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić na pitanje o stanju vodovodnog sustava na Prevlaci.

Zapovjednik JVP Konavle Mario Magud kazao nam je kako je njegova postrojba na terenu i uređuje područje za mogući prihvat migranata.
– Možete misliti kakvo je stanje na terenu kad nitko godinama tu nije kročio – kratko nam je rekao Magud.

Inače, još uvijek nijedna službena uputa iz Ministarstva unutarnjih poslova, koje vodi nacionalnu akciju, nije došla na adresu Županijskog kriznog stožera i sve su pripremne radnje organizirane samoinicijativno.

Može se saznati kako je na jučerašnjem sastanku u vezi prihvata na Prevlaci sudjelovao i ravnatelj Državne službe za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić, koji je prisutne, između ostalog, upoznao i sa načinom života i životnim navikama migranata.

Pročitajte još

Kulminacija priče o sve većem nezadovoljstvu djelatnika Muzeja? Inspekcijski nadzor u Kneževom dvoru!

Dulist

Ibrica Jusić jedan je od kandidata za predstavnika Hrvatske na Eurosongu

Dulist

POMOĆ ZA DUBROVČANE Pridružite se humanitarnoj akciji za 26 djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija