Zanimljivosti

Pričate li o svom poslu i kod kuće?

Na poslu provodimo 40 i više sati tjedno, više nego što provodimo s članovima obitelji i prijateljima.

Posao je stoga neizbježna tema i u naše privatno vrijeme, a kako tada o njemu govorimo istražio je portal MojPosao u anketi provedenoj na više od 600 ispitanika.

Kada privatno priča o poslu najviše ispitanika (38 posto) žali se na uvjete rada. Ispitanici se uglavnom žale na (premalu) plaću, (neplaćene) prekovremene sate i/ili na nadređene koji ih ‘iskorištavaju’.

– Ponekad se požalim na nemoguće kolege – kaže jedan od ispitanika, dok se drugi žali na ‘lošu organizaciju posla, nezainteresiranost šefova za uvođenje reda i edukaciju zaposlenika’.

– U više slučajeva u zadnji čas saznam kako radim, kolegica mi često kasni na smjenu – opisuje svoju ‘poslovnu temu’ jedan od ispitanika.

U privatno vrijeme o poslu ne priča 30 posto ispitanika. Ovi ispitanici smatraju da ‘ne treba miješati poslovno i privatno’ te o poslu žele ‘što manje pričati u privatno vrijeme’.

– Bavim se hobijima i planovima za budućnost – kaže jedan ispitanik, a drugi dodaje:
– Kod kuće se samo pripremam za posao. Ne pričam o njemu.

Pozitivne trenutke s posla prepričava 24 posto ispitanika. Riječ je o ispitanicima koji rade u ‘dobroj radnoj atmosferi’ te onima koji ističu da se ‘smiju svojim i tuđim glupostima’.

– Volim podijeliti pozitivne i negativne događaje da se malo nasmijemo u društvu i da netko nešto nauči iz toga, za slučaj da se nađe u istoj situaciji – kaže jedan ispitanik.

– Svaki posao je zabava, ako ga tako vidite – smatra jedan od ispitanika. U privatno vrijeme, govoreći o poslu, 8 posto ispitanika bavi se ogovaranjem.

– Ogovaram šeficu jer drugim radnicima naređuje da me kontroliraju – kaže jedan ispitanik, a drugi priznaje da ogovara ‘dosadne kolegice’.

Pročitajte još

Slatki tjedan ususret Božiću u DEŠI

Dulist

[FOTO/VIDEO] ČESTITKE! Svečana promocija diplomanata Sveučilišta Libertas

Dulist

Znate li tko je održao prvo kulturno događanje u prosincu 1991.?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija