Aktualno

Pretresa se i dom Davora Trupkovića, v.d. pročelnika dubrovačkih konzervatora

11072018 unesco buffer trupkovic tepsic loncaric 3

Osim što policija, po nalogu Ureda europskog tužitelja, pretražuje urede Ministarstva kulture i medija, navodno se pretražuje i dom Davora Trupkovića, glavnog konzervatora Ministarstva kulture i vršitelja dužnosti pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku. takve navode neslužbeno donosi Telegram uz napomenu kako je Trupković aktivno i intenzivno, kao blizak suradnik ministrice, bio uključen u posao geodeta s Ministarstvom kulture.

Telegram dalje navodi kako je krajem siječnja, Trupković s ministricom kulture na saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu branio posao Ministarstva s geodetima i objašnjavao kako je to bio sjajan i vrhunski podvig koji su obavili s Geodetskog fakulteta pod vodstvom bivšeg dekana Almina Đape. Đapo i profesor Boško Pribičević zbog sumnje europskih istražitelja na pronevjeru europskog novca, proveli su dva i pol mjeseca u istražnom zatvoru.

Davor Trupković u Ministarstvo kulture dolazi tijekom mandata bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića 2016., kao pomoćnik ministra. Na toj poziciji ostaje do 2021. i u mandatu Nine Obuljen Koržinek. Od 2021. je ravnatelj Uprave za zaštitu kulturne baštine, a u veljači 2022. postaje glavni konzervator Ministarstva kulture.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Elena Čupić: ‘Volim vjerovati kako je Pariz zapravo izabrao mene’

Nora Di Leo

POTREBNA JE SAMO VOLJA I VRIJEME Dom Maslina traži volontere

Dulist

RONILAČKA AKCIJA ČIŠĆENJA U podmorju Velikog Zatona izvučeno gotovo 400 kilograma otpada!

Dulist