Politika

PRESLAGIVANJA I IZBORI Kakva im je politička sudbina ‘post Karamarko’?

Suica

Tko tu koga, tko se kome zamjerio, tko je dovoljno, a tko previše desno, glavne su teme hrvatskog političkog života nakon raspleta situacije u Vladi i HDZ-u. Tomislav Karamarko dao je ostavku u Vladi i na mjesto predsjednika HDZ-a, Sabor se raspustio 15. srpnja, građani Lijepe naše ponovno će na izbore na jesen.

No prije tih izbora dogodit će se i oni unutar Hrvatske demokratske zajednice koja, još uvijek obezglavljena, treba uvjeriti narod kako će novo vodstvo biti puno kompetentnije ne samo od starog predsjednika, već i od Vlade SDP-a i Zorana Milanovića.

Ode Karamarko, dolazi Plenković?
Nakon ostavke Tomislava Karamarka prva osoba koja se nametnula kao njegov nasljednik (barem u medijima) je Andrej Plenković. Europarlamentarac, trenutno jedini najavljeni kandidat kojeg mnogi već dugo priželjkuju na tom mjestu predsjednika je na Saboru HDZ-a, dok se još nije raspravljalo o ostavci Tomislava Karamarka, jedini poručio kako ‘stranka ne može biti taoc jednog čovjeka’. Zvižduci koje je tada pobrao danas su utihnuli, a nakon Osnivača HDZ-a, pozivu na ostavku Karamarku su nedugo zatim uputili i ostali europarlamentarci. Među njima i Dubravka Šuica, dugogodišnja Karamarkova potpredsjednica.

Saznajte što je na naš upit o tome gdje se vidi u nekakvoj budućoj Vladi HDZ-a, odgovorila Dubravka Šuica!

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist