Grad

PRESIDENT ‘Nije istina da smo domaćim ljudima zabranili prolaz, neka dođu u što većem broju!’

plaza president 5

-Nije istina da se domaći ljudi ne mogu kupati, neka dođu u što većem broju – rekao nam je zaposlenik hotela President na naš upit ‘smijemo li proći na plažu?’.

Naime, u redakciju DuLista javila se uzrujana čitateljica s tvrdnjom kako je prije nekoliko dana pošla na kupanje, međutim kako su je na ulazu na plažu zaustavili i rekli kako ne može proći bez da ‘uzme ležaljku za 100 kuna’. Tragom te dojave uputili smo i sami na President.

I zaista, na ulazu na dio plaže odmah pred hotelom nalazi se crvena vrpca, a pri našem obilasku na ulazu je bio zaštitar, kao i ‘beach guard’. Dok smo došli do ‘magičnog ulaza’ zaštitar se udaljio stoga smo se uputili u razgovor s ‘beach guardom’.

-Možemo li proći? -glasio je naš upit, na što nam je zaposlenik hotela odgovorio ‘A eto…Ne bi smjeli’.

-Zašto?- ne damo se mi smesti, a on odgovara, ‘Ovaj dio plaže je…. pa kao za goste hotela’.

-Imate li zatvorenu koncesiju?- uporni smo mi.

-Imamo- spreman je i on.

-Ja znam da nemate. Molim vas da mi je pokažete. Ima li netko nadređeni tko bi mi je mogao pokazati – ne damo se smesti mi.

U tom trenutku naš sugovornik se malo ‘izgubio’ i pita svog kolegu Kreša (sudeći prema pločici s imenom) imaju li zatvorenu koncesiju.

-Nemamo – odgovara mu Krešo i ugledavši našeg novinara ostavlja suncobran i dolazi vidjeti o čemu je riječ.

Pitamo i njega: Zašto ne možemo na plažu bez da platimo 100 kuna?

-Nije istina da ne možete proći, svi mogu proći, samo mi obaviještavamo ljude kako imamo akciju u kojoj mogu uzeti suncobran, ležaljku i piće za 99 kuna. Da idu pojedinačno sve uzimati došlo bi ih višestruko više – kaže nam Krešo, i kategorično odbija da je itko mogao zabraniti prolaz na plažu našoj sugrađanki s početka priče.

-Vjerojatno je krivo shvatila gospođa, ovdje se to stvarno ne radi – kaže nam Krešo u maniri dobrog trgovca i ističe da su svi ovdje dobrodošli.

-Neka ih dođe što više to je bolje. Gledajte ako netko želi ležaljku to je druga stvar, to nije besplatno, ali svi mogu doći, plaža je otvorena za sve – kaže nam Krešo, a mi napominjemo kako je i nama draža takva politika hotela naročito nakon posljednjih događanja s hotelom Rixos.

-Je, je svi smo osjetljivi na plaže – slaže se s nama Krešo dok ga pozdravljamo na ovaj pomalo tmuran dan.

Dakle, sugrađanske i sugrađani, slobodno na kupanje na President. Nitko vam ne smije zabraniti prolaz na plažu i kupanje. Ležaljke ćete ipak (opravdano) platiti. Iznajmljivat ih smiju.

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist