Aktualno

PRESELJENJE TUŠ-A U ŽUPU IZAZVALO BURU REAKCIJA Iz škole poručuju: Libertas će linije prilagoditi potrebama učenika

PRESELJENJE TUŠ-A U ŽUPU IZAZVALO BURU REAKCIJA Iz škole poručuju: Libertas će linije prilagoditi potrebama učenika

Informacija kako će učenici Turističke i ugostiteljske škole nastavu tijekom prvog polugodišta pohađati u Osnovnoj školi Župa dubrovačka, izazvala je pravu buru reakcija roditelja. U prvom redu, brojni roditelji se pitaju zašto nije bilo moguće pronaći prostor za nastavu na području samog grada, u nekoj drugoj školi ili pak u prostorima Sveučilišta u Dubrovniku.

Odgovor na to pitanje dao je zapravo ravnatelj TUŠ-a Antun Perušina tijekom potpisivanja ugovora o izvođenju radova na obnovi Vile Čingrija kada je rekao da je zbog velikog broja učenika koji pohađaju ovu dubrovačku srednju školu jedina mogućnost bila upravo župska osnovna škola zbog svog kapaciteta. Župska škola inače je najveća škola na našem području koju je prošle godine pohađalo više od 900 učenika, a nastava je organizirana u tri odvojene zgrade.

Mnogi roditelji učenika TUŠ-a s pravom se pitaju i na koji će način njihova djeca doći do Župe, budući da su mnoga mjesta izvan Dubrovnika ionako loše povezana autobusnim linijama s gradom, a kamoli sa samom Župom.
O svemu su se u poslijepodnevnim satima petka kratko osvrnuli i na Facebook stranici Turističke i ugostiteljske škole, točnije Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik.
-Radovi na objektu škole u Župskoj 2 su započeli i usprkos nastojanjima da se paralelno odvija nastava i izvode radovi uvidjeli smo da to nije moguće te je nužno nastavu izmjestiti kako bismo radove na što kvalitetniji način priveli kraju do Božića. Stoga će se nastava odvijati u OŠ Župa dubrovačka u popodnevnoj smjeni. Svi učenici Škole imat će pravo ishodovanja učeničkog pokaza, a u suradnji s JP Libertas linije će se prilagoditi potrebama – ističu iz škole.
Na koji će se način linije prilagoditi potrebama tek se treba vidjeti, a ne trebamo zaboraviti kako nastava zapravo počinje vrlo skoro, točnije 5. rujna.
Zbog ove situacije pitanja su počeli postavljati i roditelji župskih osnovaca, posebno one djece koja tijekom nastavne godine trenira u nekom od klubova koji termine za treninge imaju u župskoj dvorani upravo u poslijepodnevnim satima. Naime, ako se nastava tjelesnog odgoja dubrovačkih srednjoškolaca bude odvijala u poslijepodnevnim satima u župskoj dvorani, to bi moglo značiti kako treninzi ili neće biti mogući ili će biti znatno reducirani. O sudbini treninga brojne župske djece pitanje smo postavili osnivaču obje škole, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koja je sva ta pitanja trebala dogovoriti i s Općinom Župa dubrovačka, koja svake godine utvrđuje raspored korištenja školske dvorane. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Pročitajte još

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija