Aktualno

MOŽE BITI OPASAN ZA ALERGIČARE Iz prodaje se povlači dm-ov proteinski smoothie

MOŽE BITI OPASAN ZA ALERGIČARE Iz prodaje se povlači dm-ov proteinski smoothie

Iz prodaje se povlači još jedan proizvod. Ovog puta riječ je o dm-ovom proizvodu Bio smoothie protein od 250 ml. Kako navode iz Državnog inspektorata Republike Hrvatske, sve serije proizvoda povlače se zbog neoznačenog alergena kikirikija i mogućeg sadržaja drugih orašastih plodova.

S obzirom da na proizvodu nije označen alergen kikiriki i da isti može sadržavati i druge orašaste plodove, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na iste dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom (EZ) br. 1169/2011 Europskog parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. o pružanju informacija o hrani potrošačima, kojom se izmjenjuju i dopunjuju Uredbe (EC) br. 1924/2006 i (EC) br. 1925/2006 Europskog parlamenta i Vijeća Direktive 2000/13 / EZ Europskog parlamenta i Vijeća, Direktive Komisije 2002/67 / EZ i Direktive Komisije 2002/67 / EZ 2008/5 / EZ i Uredbe Komisije (EZ) br. 608/2004.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: Voelkel GmbH Fruchtsäfte Gemüsesäfte, Njemačka

Stavlja na tržište: dm-drogerie markt d.o.o., Zagreb

Iz dm-a navode kako će kupcima biti osiguran povrat novca.

Foto: dm.hr

Pročitajte još

Svake srijede u korizmi predavanja u Župi sv. Mihajla

Dulist

Glavna urednica DUTV-a: ‘Odlučili smo do kraja ostati prvenstveno ljudi’

Dulist

VELIKO SRCE GRAĐANA ‘Pomoć za Dubrovčane’ obilježava jedanaest godina pomaganja

Dulist