Politika

Premijer Plenković negativan je na koronavirus

unitarstranacki izbori hdz plenkovic skup 91

Premijer Andrej Plenković negativan je na koronavirus, prenosi Index.hr

“Slijedom kratkog boravka na Adria tour u Zadru u subotu, iako nije bio u kontaktu sa zaraženim tenisačima niti u bliskom kontaktu s drugim tenisačima, predsjednik Vlade Andrej Plenković, s obzirom na odgovornu dužnost koju obnaša, obavio je danas testiranje na prisutnost koronavirusa. Nalaz je negativan”, poručili su iz Vlade.

Podsjetimo, Index je prvi doznao da će se Plenković testirati na koronavirus, nakon što je u subotu bio na teniskom turniru Adria Tour u Zadru, koji je prekinut kada je otkriveno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus.

U Zadru su jutros potvrđena još tri slučaja zaraze povezana s turnirom. Među njima su i hrvatski tenisač Borna Ćorić te kondicijski treneri Dimitrova i Novaka Đokovića.

Plenković je bio u kontaktu s nekoliko tenisača, među kojima je bio i Đoković, čiji se nalaz još uvijek čeka, no iz vlade su za Index kazali kako nije bio u bliskom kontaktu te da se ni s kim nije rukovao.

“Premijer nije bio u kontaktu s Ćorićem niti Dimitrovim. Bio je u kontaktu s Ivaniševićem, Čilićem i Đokovićem, s kojima je proveo kratko vrijeme u razgovoru. Druženje je trajalo nekoliko minuta, riječ je o 2 do 3 minute. Nije bilo rukovanja i ne radi se o bliskom kontaktu”, kazali su iz vlade za Index.

 

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ Za Mata Frankovića sadašnjost i budućnost nije važna, samo politika i prošlost

Dulist

NIKA SILIĆ MAROEVIĆ Kolaps Grada Korčule HDZ je mogao spriječiti prije 2018.

Dulist

ANDRIJA FABRIS Pozivam gradonačelnicu da cijeli spis odnese u DORH i zaštiti građane Korčule!

Dulist