Politika

Beroš potvrdio: ‘Nema značajnih prepreka održavanju predizbornih aktivnosti’

Beroš potvrdio: 'Nema značajnih prepreka održavanju predizbornih aktivnosti'

Ministar zdravstva Vili Beroš bio je gost RTL-a Danas, a odgovarao je na pitanja o rastu broja oboljelih od koronavirusa te hoće li doći do odgode izbora, zakazanih za 5. srpnja.

– Pratit ćemo epidemiološku situaciju. Skupovi su omogućeni pod određenim pretpostavkama. Ako situacija eskalira, bit će uvedene dodatne mjere. Sada je situacija zadovoljavajuća bez obzira na rast oboljelih. Pratimo i dalje. U ovom trenutku nema prepreka za izborne aktivnosti – rekao je.

Na pitanje kada bi stožer mogao početi razmišljati o odgodi izbora, odnosno koliko bismo morali imati zaraženih, rekao je:

– Nije samo broj važan da počnemo promišljati o odgodi izbora, ovisi o nizu elemenata koje epidemiološka struka procjenjuje. Apsolutnog broja nema.

Na upit dovode li se ljudi na izvor moguće zaraze, pogotovo umirovljenici i birači u staračkim domovima, rekao je:

– Potrebno je reći da imamo iskustvo u borbi s virusom, naša je obveza selektivno dati preporuke. Izborno povjerenstvo će naći načina da se svima omogući glasanje i da onemogućimo širenje bolesti.

Je li važnije gospodarstvo ili zdravlje?

– Zdravlje nacije je uvijek na prvom mjestu, ali moramo biti svjesni da ekonomski procesi moraju ići dalje, ovoga puta moramo naći bolji koncept.

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović