Politika

Beroš potvrdio: ‘Nema značajnih prepreka održavanju predizbornih aktivnosti’

vili beros033

Ministar zdravstva Vili Beroš bio je gost RTL-a Danas, a odgovarao je na pitanja o rastu broja oboljelih od koronavirusa te hoće li doći do odgode izbora, zakazanih za 5. srpnja.

– Pratit ćemo epidemiološku situaciju. Skupovi su omogućeni pod određenim pretpostavkama. Ako situacija eskalira, bit će uvedene dodatne mjere. Sada je situacija zadovoljavajuća bez obzira na rast oboljelih. Pratimo i dalje. U ovom trenutku nema prepreka za izborne aktivnosti – rekao je.

Na pitanje kada bi stožer mogao početi razmišljati o odgodi izbora, odnosno koliko bismo morali imati zaraženih, rekao je:

– Nije samo broj važan da počnemo promišljati o odgodi izbora, ovisi o nizu elemenata koje epidemiološka struka procjenjuje. Apsolutnog broja nema.

Na upit dovode li se ljudi na izvor moguće zaraze, pogotovo umirovljenici i birači u staračkim domovima, rekao je:

– Potrebno je reći da imamo iskustvo u borbi s virusom, naša je obveza selektivno dati preporuke. Izborno povjerenstvo će naći načina da se svima omogući glasanje i da onemogućimo širenje bolesti.

Je li važnije gospodarstvo ili zdravlje?

– Zdravlje nacije je uvijek na prvom mjestu, ali moramo biti svjesni da ekonomski procesi moraju ići dalje, ovoga puta moramo naći bolji koncept.

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ Za Mata Frankovića sadašnjost i budućnost nije važna, samo politika i prošlost

Dulist

NIKA SILIĆ MAROEVIĆ Kolaps Grada Korčule HDZ je mogao spriječiti prije 2018.

Dulist

ANDRIJA FABRIS Pozivam gradonačelnicu da cijeli spis odnese u DORH i zaštiti građane Korčule!

Dulist