Zanimljivosti

Prehrana temeljena na krvnoj grupi otkriva što biste trebali jesti, a što izbjegavati

Prehrana temeljena na krvnoj grupi otkriva što biste trebali jesti, a što izbjegavati. Primjerice, ako imate krvnu grupu A, trebali biste više jesti vegetarijansku hranu, ako imate krvnu grupu 0, trebali biste jesti uglavnom meso i izbhegavati žitarice, a ako imate krvnu grupu B, onda možete jesti raznovrsne namirnice, poput mliječnih proizvoda koje se ne preporučuju osobama s krvnom grupom A i O, prenosi Poslovni.hr.

Krvna grupa A
Osobe koje imaju krvnu grupu A trebale bi jesti povrće, voće, žitarice, grah, mahunarke, orašaste plodove i sjemenke. Kada je u pitanju hrana koju trebaju izbjegavati osobe s krvnom grupom A, onda su to mliječni proizvodi, meso, riba, perad, jaja i prerađena hrana. Nadalje, ovaj liječnik preporučuje i različite vježbe osobama s različitim krvnim grupama. Tako navodi da bi se osobe s krvnom grupom A trebale baviti jogom, golfom i sličnim sportovima.

Krvna grupa B
Osobe s krvnom grupom B trebaju jesti povrće, voće, žitarice, grah, mahunarke, meso, perad, ribu, jaja i mliječne proizvode. Oni koji imaju ovu krvnu grupu trebali bi izbjegavati orašaste plodove, sjemenke i prerađenu hranu. Kada je riječ o vježbanju, osobe s krvnom grupom B trebaju se baviti aktivnostima umjerenog intenziteta poput hodanja, planinarenja i tenisa.

Krvna grupa AB
Osobe s krvnom grupom AB mogu jesti jesti namirnice slične koje jedu i osobe s krvnom grupom A i B, ali liječnik navodi da je za njih najbolja veganska prehrana. Trebaju izbjegavati prerađenu hranu. Za osobe s krvnom grupom AB, preporučuju se umirujuće vježbe i tjelovježbe umjerenog intenziteta.

Krvna grupa 0
Prehrana kod osoba s krvnom grupom 0 trebala bi sadržavati meso, perad, ribu i maslinovo ulje, ali postoje određena ograničenja u konzumaciji određenog povrća, orašastih plodova, sjemenki i jaja.
Osobe s krvnom grupom 0 trebale bi izbjegavati mliječne proizvode, žitarice, kruh, tjesteninu, rižu, grah i prerađenu hranu. Osobama s ovom krvnom grupom preporučuju se snažne vježbe poput trčanja.

Treba naglasiti da dosadašnja istraživanja nisu pokazala da ovakav plan prehrane pospješuje mršavljenje, no s obzirom na to da su u pitanju stroge smjernice, navode da bi onima koji se pridržavaju ovog plana moglo nedostajati nekih nutrijenata. Preporučuje se uzimanje i određenih suplemenata kako bi osoba ispunila sve svoje nutritivne potrebe.

Pročitajte još

SUZE SVETOG LOVRA Ne propustite nebeski spektakl u noći s 11. na 12. kolovoza!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Iz Porta u ‘veliki svijet’

Zvonimir Pandža

‘IZGLEDA TAKO MOĆNO’ Spektakularni video Pelješkog mosta kakvog dosad niste vidjeli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija