Zanimljivosti

Prehrana temeljena na krvnoj grupi otkriva što biste trebali jesti, a što izbjegavati

Prehrana temeljena na krvnoj grupi otkriva što biste trebali jesti, a što izbjegavati

Prehrana temeljena na krvnoj grupi otkriva što biste trebali jesti, a što izbjegavati. Primjerice, ako imate krvnu grupu A, trebali biste više jesti vegetarijansku hranu, ako imate krvnu grupu 0, trebali biste jesti uglavnom meso i izbhegavati žitarice, a ako imate krvnu grupu B, onda možete jesti raznovrsne namirnice, poput mliječnih proizvoda koje se ne preporučuju osobama s krvnom grupom A i O, prenosi Poslovni.hr.

Krvna grupa A
Osobe koje imaju krvnu grupu A trebale bi jesti povrće, voće, žitarice, grah, mahunarke, orašaste plodove i sjemenke. Kada je u pitanju hrana koju trebaju izbjegavati osobe s krvnom grupom A, onda su to mliječni proizvodi, meso, riba, perad, jaja i prerađena hrana. Nadalje, ovaj liječnik preporučuje i različite vježbe osobama s različitim krvnim grupama. Tako navodi da bi se osobe s krvnom grupom A trebale baviti jogom, golfom i sličnim sportovima.

Krvna grupa B
Osobe s krvnom grupom B trebaju jesti povrće, voće, žitarice, grah, mahunarke, meso, perad, ribu, jaja i mliječne proizvode. Oni koji imaju ovu krvnu grupu trebali bi izbjegavati orašaste plodove, sjemenke i prerađenu hranu. Kada je riječ o vježbanju, osobe s krvnom grupom B trebaju se baviti aktivnostima umjerenog intenziteta poput hodanja, planinarenja i tenisa.

Krvna grupa AB
Osobe s krvnom grupom AB mogu jesti jesti namirnice slične koje jedu i osobe s krvnom grupom A i B, ali liječnik navodi da je za njih najbolja veganska prehrana. Trebaju izbjegavati prerađenu hranu. Za osobe s krvnom grupom AB, preporučuju se umirujuće vježbe i tjelovježbe umjerenog intenziteta.

Krvna grupa 0
Prehrana kod osoba s krvnom grupom 0 trebala bi sadržavati meso, perad, ribu i maslinovo ulje, ali postoje određena ograničenja u konzumaciji određenog povrća, orašastih plodova, sjemenki i jaja.
Osobe s krvnom grupom 0 trebale bi izbjegavati mliječne proizvode, žitarice, kruh, tjesteninu, rižu, grah i prerađenu hranu. Osobama s ovom krvnom grupom preporučuju se snažne vježbe poput trčanja.

Treba naglasiti da dosadašnja istraživanja nisu pokazala da ovakav plan prehrane pospješuje mršavljenje, no s obzirom na to da su u pitanju stroge smjernice, navode da bi onima koji se pridržavaju ovog plana moglo nedostajati nekih nutrijenata. Preporučuje se uzimanje i određenih suplemenata kako bi osoba ispunila sve svoje nutritivne potrebe.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist