Koronavirus u Hrvatskoj

PREDSTOJNIK UREDA PREMIJERA Ako sadašnja krivulja ne bi išla na dolje, u idućim danima razmotrit će se dodatne mjere

Došli smo do stabilizacije broja zaraženih i preminulih. Sad smo tu i utvrđeno je kako taj broj stagnira i da je važno vidjeti što je potrebno napraviti kako ne bismo ostali na ovim visokim brojevima – rekao je u izjavi medijima predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka Petešić. Naime, premijer Andrej Plenković održao je ove nedjelje sastanak s predstavnicima Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske oko aktualne epidemiološke situacije u Hrvatskoj.
Frka Petešić je naglasio, donosi RTL, kako treba povećati fizičku distancu, smanjiti broj kontakata i prozračivati prostorije.
– To je ono što je glavna razlika ljetnog i zimskog razdoblja, što smo ljeti više provjetravali prostorije – istaknuo je.
Odbacio je mogućnost lockdowna dodavši da Stožer razmatra i analizira, kako ne bi donio pretjerane mjere koje neće biti dovoljno učinkovite.
-Broj ljudi koje jedna osoba zarazi iznosi 1,04, a kad bi bio 1 značilo bi da broj zaraženih uopće ne raste. Trebalo bi spustiti na 0,9, tako će se broj zaraženih smanjiti. Glavni način kako to napraviti je osobno ponašanje – naglasio je Frka Petešić.Istaknuo je kako se aerosol koncentrira u zatvorenim prostorima. Jedna zaražena osoba u zatvorenom prostoru može zaraziti sve oko sebe.
-Ako sadašnja krivulja ne bi išla na dolje, u idućim danima razmotrit će se sve dodatne mjere, a da se ne uvodi lockdown – najavio je te istaknuo kako su privatna okupljanja najveći izvori zaraze i to je ono što treba smanjiti.

Pročitajte još

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

BEROŠ PROGLASIO KRAJ PANDEMIJE? Hrvatska od danas službeno ukida sve mjere zaštite od COVID-a 19

Dulist

Cijepljenje iduću srijedu u Studentskom domu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija