Županija

Predstavnici Varaždinske županije u radnom posjetu našem županu

Predstavnici Varaždinske županije u radnom posjetu našem županu

Predstavnici Varaždinske županije na čelu sa županom Anđelkom Stričakom borave u radnom posjetu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U sklopu posjeta, u palači Ranjina održan je sastanak s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem.

Na sastanku su otvorene brojne teme i mogućnosti suradnji dviju hrvatskih županija.

‘Iznimno mi je zadovoljstvo istaknuti da Dubrovačko-neretvanska i Varaždinska županija, usprkos različitostima i udaljenosti, imaju velike mogućnosti zajedničkog rada na raznim područjima. Vidimo veliki potencijal u suradnji u poljoprivredi, obrazovanju, kulturi i sigurno ćemo ići u tom smjeru i tako dodatno učvrstiti dobru suradnju naših županija’, rekao je, između ostaloga, župan Nikola Dobroslavić.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo je kako je današnji sastanak prvi službeni protokolarni posjet Varaždinske županije Dubrovačko-neretvanskoj.

‘Radujemo se još boljoj suradnji i jačoj povezanosti. Kao neke dobre primjere istaknuo bih vrijedne poljoprivrednike s juga Hrvatske koji plasiraju svoje proizvode, prvenstveno mandarine, i na našem području. To je, koliko znam, inicijativa župana Dobroslavića i za svaku je pohvalu. Jednako tako, otvorili smo mogućnosti suradnje na drugim područjima, od turizma do obrazovanja. Dijeljenje iskustava jako je važno’, kazao je župan Stričak.

Uz župana Nikolu Dobroslavića, današnjem sastanku prisustvovali su ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te pročelnik UO za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić. Ispred Varaždinske županije, uz župana Stričaka, u radni posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji stigli su zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, pročelnik UO za poljoprivredu, ruralni razvoj i zaštitu okoliša Dragutin Vincek te pomoćnik pročelnika za protokol i odnose s javnošću Tomislav Pajtlar.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist