Županija

Ispred Sponze podržite Caritasov izazov ‘Serviram as za novi start’

Ispred Sponze podržite Caritasov izazov 'Serviram as za novi start'

Uz 1050. Festu sv. Vlaha Caritas Dubrovačke biskupije podsjeća sugrađane na humanitarnu akciju ‘Serviram as za novi start’ u kojoj je prikupljeno pola iznosa za kupovinu prilagođenog automobila jednom sugrađaninu u potrebi i najavljuje kako će volonteri Caritasa na Kandeloru i sam blagdan svetog Vlaha biti ispred Sponze i prikupljati novčane priloge.

Svi Dubrovčani i Dubrovkinje, kao i njihovi gosti i drugi hodočasnici, imat će priliku sudjelovati u karitativnom dijelu Feste sv. Vlaha, našeg Parca, te donirati za potrebe postizanja cilja u Caritasovu izazovu kupovine prilagođenog automobila sugrađaninu s invaliditetom, trajnim stanjem tetraplegije, poručuju iz Caritasa.

Volontere i djelatnike biskupijskog Caritasa moći ćete pronaći ispred Sponze:

na Kandeloru, 2. veljače 2022. godine od 14 do 17 sati
na blagdan svetog Vlaha, 3. veljače 2022. godine od 9.30 do 17 sati
Svoj novčani prilog moći ćete ubaciti u Caritasovu kutiju.

Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za izazov ‘’Serviram as za novi start’’ koji je pokrenut od strane hrvatske tenisačice Ane Konjuh na platformi ‘’Čini pravu stvar’’. Izazovom je cilj prikupiti 170.000 kn za kupovinu prilagođenog automobila za pomoć našem sugrađaninu s invaliditetom, trajnim stanjem tetraplegije usred moždanog udara, a koji će njemu i njegovoj obitelji biti prijeko potrebno sredstvo za odlazak na terapije i vježbe, kao i dosad nedosanjani san. Trenutno je prikupljena polovina potrebnog iznosa.

‘’Hvala svima koji su dali i dat će svoju donaciju kako bi se ostvario taj naš san – automobil kojim ćemo našemu bližnjem olakšati život”, ističe supruga našeg sugrađanina. “Prateći Anu Konjuh znamo vidjeti neizvjesnosti u igri, ali, evo, daje sve od sebe i to je najvažnije. Uz trud, rezultat neće izostati. Naša obitelj daje sve od sebe kako bi olakšala mom suprugu životnu borbu, a bez vas ne bi mogli. Zapravo, ne bi ni malo smisla boriti se sam. Zato još jednom veliko hvala svima vama koji ste uplatili donaciju, a pozdrav svima onima kojima je ova akcija na srcu.’’ .

Pokrenuti izazov moguće je podržati i uplatom donacije izravno na platformi na ovoj poveznici.

– Blagdan svetog Vlaha, koji je bio biskup, ali i liječnik, na osobit način zaštitnik bolesnih i bolesti grla, iznimno je važan dan na koji u sklopu Feste, kao Caritas, želimo poslati poruku. Festa ima i svoj karitativni karakter i lako možemo postati dio nje – pomoći našem sugrađaninu, našemu bližnjemu, koji se hrabro bori s izazovima bolesti – podsjećaju iz Caritasa Dubrovačke biskupije.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist