Grad

Predstavnici Grada Dubrovnika na 9. Susretima gradova i općina prijatelja djece

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, novoizabrana dječja gradonačelnica Petra Nikoleta Raguž, dječja gradska vijećnica Anadora Kukrika te članovi Izvršnog odbora Društva Naša djeca Vesna Boras i Miodrag Kirigin boravili su 17. listopada u Jastrebarskom na 9. Susretima gradova i općina prijatelja djece.

Najvažnija tema Susreta bila je „Inkluzija u odgojno obrazovnim ustanovama“. Uz predstavljanje „Priručnika za razvoj inkluzivnih ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ dr. sci. Ljiljane Pintarić Mlinar, istaknuti su primjeri dobre prakse u ovoj oblasti. Grad Dubrovnik godinama uspješno provodi projekte asistenata u Dječjim vrtićima Dubrovnik i asistenata u nastavi u svim dubrovačkim osnovnim školama.

Posebna atrakcija 9. Susreta gradova i općina prijatelja djece bila je prezentacija projekta „Aleja prvašića“, kao i obilazak prvog niskoenergetskog vrtića u Zagrebačkoj županiji – Dječjeg vrtića Desinec.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija