Grad

NOVA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA: Tko tu pije, a tko plaća?

Žičara

Dva tjedna nakon što je održana 9. sjednica Gradskog vijeća, na stranicama Grada Dubrovinka objavljeno je kako se saziva nova sjednica i to sa samo dvije točke dnevnog reda.
Naime, prvom točkom se poništava zaključak kojim je žičari dana koncesija na 50 godina uz 15 posto od cijene karte i tisuću kuna mjesečno.
Drugim zaključkom ovakva koncesija ponovno se dodjeljuje. U čemu je onda kvaka?
Naime, predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković upozorio je kako je prilikom preslušavanja tonskog zapisa uočeno kako je predlagatelj (gradonačelnik Andro Vlahušić) pogriješio prilikom usmenog podnošenja predlaganja.
Pojednostavljeno rečeno Vlahušić je prilikom iznošenja prijedloga utvrdio usvajanje zaključka kojim bi se od Excelse naplatilo 25 posto više, odnosno ne bi se od iznosa naplate isključio iznos PDV-a koji Excelsa mora platiti državi.
Ova greška rezultirala je tako sazivanjem nove sjednice u ponedjeljak 26. listopada, a valja se zapitati nekoliko jednostavnih pitanja:
Tko tu pije, a tko plaća?
Zašto se druge odluke Gradskog vijeća ne mogu donositi ovako brzo i efikasno?
Kako je moguće da Vlahušić nakon pet godina pregovora ne zna što je točno dogovoreno s Excelsom?

Pročitajte još

Dubrovnik na 3,5 milijuna noćenja do kraja studenog

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Uporabna dozvola hidrantskoj mreži Lokruma! A od čega se mreža sastoji?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija