Zanimljivosti

Predstavljena knjižica o Nataliji Gržetić

Predstavljena knjižica o Nataliji Gržetić

Udruga za očuvanje tradicije dubrovačkog turizma “Dubrovački izlog” održala je konferenciju za medije na kojoj je predstavila projekt o osobama koje su stvarali dubrovački turizam, a ovoga puta izdali su treču knjižicu o turističkoj djelatnici Nataliji Gržetić.

Članovi udruge tim povodom najavili su i druženje osoba koje su stvarale dubrovački turizam u restoranu Mimoza, u subotu u 11 sati, gdje će također biti predstavljena knjižica o Nataliji Gržetić koja se može kupiti za 30 kuna.

Iduće godine  u travnju namjeravaju izdati knjižicu o Stijepu Letuniću, vrsnom barmenu u dubrovačkom hotelu Argentini.

Ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Antun Perušina osvrnuo se na osnutak te škole koja je osnovana 1947. godine i na rad dugogodišnje ravnateljice Natalije Gržetić.

– Ona 1951. postaje ravnateljica. Dala je doprinos i zadužila sve nas koji smo došli iza nje. I ja, kao deveti ravnatelj po redu, pokušavam slijediti njene ideje. Ona je napravila školu odnosno hotel – školu. Kroz školu su iznjedrili brojne kadrove koji su bili i jesu ponos našeg turizma. Jako sam se borio da škola ostane u Dubrovniku, a nadam se i da ćemo dobiti školu kakvu je Natalija uspjela izgraditi– naglasio je Perušina. 

Voditelj restorana Mimoza u kojem će se ove subote održati druženje, Ivo Ogresta, nekad je bio učenik Natalije Gržetić koji se osvrnuo na dan kada ju je prvi put upoznao.

– Četrdeset godina poslije sjećam se tog pozdrava, tog  majčinskog pogled, ona je poznavala svakog svog učenika. I ja sam joj zahvalan za to – naglasio je.
 

Pročitajte još

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist