Zanimljivosti

Prosvjed ispred svih hrvatskih kazališta u podne!

Prosvjed ispred svih hrvatskih kazališta u podne!

Akcija 155+ i Platforma za kulturnu promjenu pozvaju građane da 24. listopada izađu pred kazališta u vlastitom gradu i pokažete svoje neslaganje s uništavanjem hrvatske kulture. Poziv na prosvjed prenosimo u cijelosti.

– Izađite u srijedu, 24. listopada u 12 sati ispred HNK-a u Zagrebu i onoga u Splitu, izađite ispred svojih kazališta u bilo kojem gradu u Hrvatskoj (gdje postoji kazalište) i pokažite svoje neslaganje s uništavanjem hrvatske kulture. Dajte podršku zaposlenicima HNK-a u Splitu, dajte svoju građansku podršku projektima kao što je ZAGREB.KOM i svim umjetnicima i kulturnim djelatnicima koji stvaraju kulturu ove zemlje i ne žele dopustiti da potonemo u barbarizam!

Od vas se ne očekuje ništa osim da dođete i pokažete građansku svijest o nedopustivosti uništavanja hrvatske kulture. Prije točno deset godina, u svibnju 2002., izašli su hrvatski umjetnici pred Hrvatski sabor, nakon toga pred svoja kazališta i akcijom «Bijeli kvadrat hrvatske kulture» zaustavili donošenje zakona koji je bio štetan za napredak hrvatske kulture.

Možemo li JAVNO iskazati svoj stav i danas?
MORAMO.
I ako nas dođe samo deset, i to će biti pokazatelj da postoji deset hrvatskih građana koji NE ŽELE POSTOJEĆE STANJE.
Akcija 155+ i Platforma za kulturnu promjenu pozvaju vas da se priključite. Dođite! Hora est – zaključeno je u pozivu.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist