Zanimljivosti

FOTO: Dječica Škatulice na Lokrumu

FOTO: Dječica Škatulice na Lokrumu

Završetak sezone kupanja i početak jeseni mališani iz dječjeg vrtića Škatulica odlučili su „proslaviti“ na Lokrumu.

Nakon doručka u vrtiću, ukupno 110 mališana zajedno sa svojim tetama autobusom su stigli pred sama vrata od Grada na Ploče. Nakon kratkog obilaska povijesne jezgre ukrcali su se na brod „Skala“ u Portu te zaplovili prema Lokrumu.

Prava mala „gusjenica“ mališana u šetnji Lokrumom zadivljeno je gledala paunove koji su im među prvima poželjeli dobrodošlicu. Naravno, nezaobilazan dio izleta bio je i posjet Botaničkom vrtu u kojem su djeca imala priliku uživo vidjeti mnoge kaktuse, od kojih ih je najviše zadivila agava. Također, djeca su uživo vidjela rogač, maslinu, mirtu, eukaliptuse i mnoge druge biljke za koje su se tete posebno pripremile kako bi djecu naučile što se od koje može raditi te kako pojedina biljka izgleda i kako miriše.

Nakon edukativnog dijela izleta slijedilo je ono što djeca zapravo i najviše vole, marenda na svježem zraku i igra 'lovice', nogomet, skakanje po parku te ljuljanje na ljuljačkama.

Kako bi djeci i tetama ovaj dan ostao u posebnom sijećanju djelatnici Rezervata Lokrum priredili su im maleno iznenađenje. Taman kad su djeca spremala svoje rusake za povratak u vrtić, u parku su ih djelatnici iznenadili ogromnom kutijom punom sladoleda. Ima li ljepšeg kraja izleta od slatkog zalogaja prije povratka u vrtić?

Pročitajte još

SVE VEĆA ROBOTIZACIJA PROIZVODNJE Što to znači za vrijedne ljudske ruke?

Dulist

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist