Kultura

Predstavljena knjiga o Hrvatima u Argentini

Hrvati u Argentini

Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik predstavila je knjigu Carmen Vrljičak ‘Hrvati u Argentini’.

Knjiga “Hrvati u Argentini” Carmen Vrljičak (Verlichak) uz pomoć povijesnih izvora i svjedočanstava prikazuje kako i zašto su se Hrvati doseljavali u Argentinu, kako su tamo živjeli, kojim su se poslovima bavili, a govori i o sudbinama ljudi nakon Drugog svjetskoga rata.

Knjiga donosi i pregled hrvatskih prezimena u toj zemlji, koje je 2009. samo u Buenos Airesu, prema podacima iz knjige, nosilo 45 tisuća osoba, a u istoimenoj provinciji njih oko 130 tisuća.

Carmen Vrljičak rođena je u Madridu kao dijete hrvatskih roditelja, a zavičajno je vezana uz Krivodol te dio vremena provodi u Hrvatskoj. Školovala se u Buenos Airesu, gdje je diplomirala književnost i jezikoslovlje te magistrirala na radu o Thomasu Mannu. Bila je sveučilišna profesorica latinskoga jezika, suvremene kulture i španjolske književnosti, bavi se novinarstvom, a kao novinarka surađuje s dnevnikom “La Nacion”. Autorica je desetak knjiga, a dobitnica je nagrade Academie koju je joj je dodijelio Instituto Museo General Belgrano.

 

Pročitajte još

IN MEMORIAM ZA RUBENA RADICU Supružnici Hut i DSO izveli pravu glazbenu poslasticu u Dvoru

Dulist

MAESTRO IVAN HUT Kultura je standard jednog grada. Kad bi se to osvijestilo, stvari bi krenule na bolje

Volite knjige? Dođite na buvljak u Dubrovačke knjižnice ili vratite omiljeno štivo bez plaćanja zakasnine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija