Politika

PREDIZBORNI SKUP HDZ-a u KONAVLIMA ‘Naši su rezultati jamac pobjede’

SKUP HDZA KONAVLE

Veliki predizborni skup HDZ-a održan je u četvrtak navečer u Domu kulture u Čilipima. Na njemu su sudjelovali kandidati izborne liste HDZ-a u 10. izbornoj jedinici: potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić, general Damir Krstičević, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Predsjednik HDZ-a Konavle Ivo Simović između ostalog je rekao je da svi prisutni na skupu slobodno čista obraza mogu stati pred svoje prijatelje, susjede, sugrađane jer ‘ova Vlada ima izvrsne rezultate i spremna je na sve izazove’.

– Ni jedna stranka u gradu i županiji ne može okupiti ovoliki broj ljudi, a siguran sam da tome pridonose i naši kandidati, jer to su izvrsni i vrijedni ljudi i čast mi je što su večeras ovdje s nama! – rekao je načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

O rezultatima Vlade Andreja Plenkovića, ali i činjenici, kako je naglašeno, da jedino HDZ ima stabilnost i snagu nastaviti voditi državu govorio je i župan Nikola Dobroslavić.
-17. travnja idemo u bitku i to je bitka protiv ljevice i protiv Milanovića, a pobijedit ćemo jer imamo odlične rezultate na državnoj razini, ali i na županijskoj i lokalnoj. Imamo odličnog premijera, imamo odličnu Vladu, imamo i našeg Branka koji je i na primjeru Banovine pokazao kako se radi i idemo zajedno do pobjede! – rekao je župan. Nazočnima su se obratili i svi prisutni kandidati, a o važnosti ovih izbora najjasniju je poruku poslao nositelj liste Branko Bačić

– Pred nama su najvažniji izbori nakon 90-ih jer pred nama je iznimno izazovno vrijeme te je jako važno tko će nas zastupati. Meni je čast što sam prvi među jednakima na listi naše X, udarničke izborne jedinice – rekao je Bačić te podsjetio i na brojne kapitalne projekte ove Vlade, počevši od Pelješkog mosta pa nadalje te najavio završetak autoceste do Dubrovnika, ali posebno je istaknuo neke od najvećih uspjeha ove Vlade

– Rasle su plaće i mirovine, minimalna plaća, nikada nije bilo manje nezaposlenih; unatoč krizama najbrže smo rastuće gospodarstvo, a to su opipljivi rezultati. Ne smijemo zaboraviti da je Vlada svojim paketom mjera omogućila građanima da plaćaju jeftiniju struju, gorivo, osnažili smo međunarodnu poziciju Hrvatske… – rekao je te zaključio kako je siguran da će HDZ pobijediti na izborima.

General Damir Krstičević podsjetio je na teške ratne dane i obranu Domovine, zahvalio braniteljima i njihovim obiteljima te rekao da ova Vlada treba dobiti izbore jer je stabilna i odgovorna.

– Prepoznali smo važnost vojske, jer mi vojsku nismo dobili nego smo je sami stvarali; uskoro nam dolazi šest aviona Rafala; jačamo kopnenu vojsku, ojačali vojarne, vratili vojsku u Ploče i druge gradove, ali i ulagali u ljude. Vratili smo Dan državnosti na 30. svibnja i uveli neradni dan na Dan sjećanja 18. studenog. Puno smo toga učinili i znam da će naši građani to prepoznati – kazao je general Krstičević, a u pobjedu je uvjeren i Mato Franković.

-Prije četiri godine tražili smo vaše povjerenje i vi najbolje znate jesmo li ga zaslužili, ali sve što se tada obećavalo danas je vidljivo. Podsjetimo i da je njihov ministar rekao da neće graditi autocestu do svakog kokošinjca, a zaustavili su i gradnju Pelješkog mosta. To su samo neki primjeri kako oni vode državu i uvjeren sam da 17. travnja mi idemo po pobjedu! – rekao je Franković.

Da su uspjesi Vlade u dva mandata garancija uspjeha, u svom je govoru rekla i Marija Vučković.

– Moje duboko uvjerenje je da ćemo pobijediti jer imamo rezultate, a s druge strane je nedemokratska ljevica. Vlada Andreja Plenkovića je uspješno vodila Hrvatsku kroz krize i tako će i nastaviti – kazala je.

Dalibor Milan, gradonačelnik Metkovića, u svom je govoru potvrdio da on kao gradonačelnik može potvrditi da je ova Vlada bila uspješna u brojnim projektima, ali što je važnije – zahvaljujući vertikali vlasti omogućila da se u našim općinama i gradovima provedu brojni projekti.

– Hrvatsku može voditi samo HDZ, a naša pobjeda nije moguća bez vas! Pozovite prijatelje, pozovite sve, pričajte im o postignućima naše Vlade i idemo zajedno do pobjede! – rekao je Milan.

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist