Zanimljivosti

Predavanje Jovanke Cvetinović o ekološkim aktivnostima HPD Sniježnica

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen planetu Zemlji i održava se pod motom „Razlistaj se“, Dubrovačke knjižnice ugostit će  predsjednicu Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica Jovanku Cvetinović. U predavanju  pod nazivom „Promjena koju želiš vidjeti“ ona će nas upoznati s ekološkim aktivnostima Društva i projektima poput „Zelene čistke“, „Plave čistke“ i „Čistog podzemlja“, u kojem je Društvo ove godine prvi put sudjelovalo. Predavanje će se održati u petak, 6. studenoga 2020., s početkom u 18 sati.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera broj polaznika je ograničen, a prijave su obvezne i primaju se na e-adresu lapad@dkd.hr  ili na broj telefona 441-399.

Ovim povodom u prizemlju Narodne knjižnice Grad postavljena je prigodna izložba „SpeleoSton“, koja ostaje otvorena do 6. studenoga. Izložba je prvi put  prikazana u Putnikovićima 2019.  godine, a nastala je u okviru projekta „Tajne podzemnog svijeta Općine Ston“  s ciljem inventarizacije i vrednovanja dosada neistraženih speleoloških objekata Općine. Projekt je realiziran u suradnji Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica, Hrvatskog biospeleološkog društva i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije. Izložba  je zanimljiv uvod u predavanje i prikaz kako se ponašamo prema prirodi oko nas.

Pročitajte još

FOTO Lego radionice i igraonice za najmlađe

Dulist

Kreće STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

Zašto je toplinski val opasan za zdravlje i kako se zaštititi?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija