Kultura

Predavanje i radionica za odrasle na temu ‘Riječ i smisao’

Ovogodišnju manifestaciju Mjeseca hrvatske knjige, Dubrovačke knjižnice će zaokružiti predavanjem i radionicom za odrasle na temu „Riječ i smisao“ koja će se održati u utorak, 15. studenoga 2022., u čitaonici Narodne knjižnice Grad od 19 do 20:30 sati. Predavanje i radionicu vodit će Kristina Rožić, magistra znanosti organizacijskog ponašanja i logoterapeut-savjetnik, ispred In medias res, obrta za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.

Zbog ograničenog broja sudionika i pripreme prostora i materijala potrebno je unaprijed najaviti se za sudjelovanje do 15. studenoga u 12:00 sati na e-adresu: informacijska.sluzba@dkd.hr.

Kroz obradu višestruko nagrađivane knjige „I na početku i na kraju bijaše kava“ autorice Julijane Matanović, sudionici i sudionice moći će čuti i porazgovarati o važnosti riječi i komunikaciji bez riječi, oblikovanju duha vremena i percepciji kvalitete življenja u odnosu na objektivne vrijednosti, odnosno, vrijednosti koje su trajne i neovisne o duhu vremena i kulturi življenja, jer su vrijednost same po sebi. Pored toga, na zabavan interaktivan način sudionici i sudionice također će moći iskustveno istražiti različite čimbenike oblikovanja misli i osjećaja te prostora u svojoj nutrini za slobodan izbor zauzimanja stava prema istima, a onda i djelovanja sukladno svom ljudskom dostojanstvu prema horizontima smisla usmjerenim k objektivnim vrijednostima. Sudjelovanje na predavanju i radionici „Riječ i smisao“ prilika je za tematsko druženje na kojem će se sudionici i sudionice moći upoznati s antropološkom slikom o čovjeku i osnovnim postavkama logoterapije – psihoterapijskog pravca „liječenja smislom“, čiji je začetnik Viktor Frankl, te istražiti važnost riječi i odjeka različitih načina izražavanja u neprestanom cjeloživotnom procesu oblikovanja osobnosti.

Izvor: Dubrovačke knjižnice

Pročitajte još

Splitski virtuozi nastupili u Gradu

Dulist

Upoznajte svakodnevicu života ‘zlatnog doba’ Dubrovnika!

Dulist

‘RUKAMA SLOŽENO’ Učenici predstavili svoje umjetničke radove

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija