Zanimljivosti

Predavanja, igraonice i radionice za djecu u sklopu Aeronauta 7!

Predavanja, igraonice i radionice za djecu u sklopu Aeronauta 7!

Protekli vikend od petka do nedjelje se održala manifestacija zrakoplovne tematike Aeronaut 7, koja se sadržavala zanimljiva predavanja, igraonice i radionice za djecu i odrasle.

Prvog dana Aeronauta 7 u Centru za mlade Dubrovnik Damir Horvat je održao predavanje o sportskom letenju. U subotu u večernjem terminu član Aerokluba Nimbus Mario Raguž je održao predstavljanje knjiga o povijesnim zrakoplovima, također u Centru za mlade Dubrovnik.

Zadnji dan, nedjelja je bila rezervirana poglavito za djecu i mlade. Ovaj put su se igraonice i radionice održale u sportskoj dvorani Osnovne škole Lapad. Tradicionalno kao i svaki Aeronaut tako ni ovaj nije mogao proći bez papirnatih aviona. Na natjecanju u izradi i bacanju papirnatih aviona pobijedio je Niko Vuletić, drugi je bio Oskar Jerinić, a treći Orsat Sarić. Nakon papirnatih aviona uslijedile su uvijek popularne utrke dronova. U utrci dronova je pobijedio Niko Dimnić, drugi je bio Toma Bilić, a treći Luka Vuletić. Svi sudionici su dobili prigodne poklone, po jedan klizač od stirodura. Za kraj Aeronauta 7 su članovi Aerokluba Nimbus djeci i mladima, te njihovim roditeljima prezentirali avione na daljinsko upravljanje.

Manifestaciju Aeronaut 7 su organizirali Aeroklub Nimbus i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM, koji je 85% sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist