Zanimljivosti

Uz smokve, šipke, naranče, masline… Vrt naše gimnazije od danas krase i rogači!

Uz smokve, šipke, naranče, masline... Vrt naše gimnazije od danas krase i rogači!

Dubrovačko-neretvanska županija pridružila se Nacionalnoj kampanji sadnje stabala koju udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!“ organizira na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj.

Privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović i pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Miho Baće danas su u dvorištu Gimnazije Dubrovnik podržali sadnju stabala rogača.

“Uz smokve, šipke, naranče, masline i druge autohtone sorte koje krase vrt dubrovačke gimnazije od danas su i rogači. Hvala Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja nas prati od samog početka, Udruzi “Zasadi stablo, ne budi panj” i Inner Wheel klubu Dubrovnik na današnjoj akciji, profesoricama i učenicima grupe Mladi vrtlari koji su nam pokazali da je učenje u našoj učionici na otvorenom puno ljepše i izazovnije” – naglasila je ravnateljica Gimanzije Dubrovnik Katarina Tolja.

Rad vrijednih profesorica i učenika grupe Mladi vrtlari prepoznali su i u ekološko obrazovnom projektu Hrvatske radiotelevizije ‘Najljepši školski vrtovi’ kojeg HRT provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Gimnaziji Dubrovnik za brigu o svom vrtu dodijeljeno je priznanje za osvojeno 2. mjesto u kategoriji očuvanja tradicijskog uzgoja.

“Cilj kampanje koju četvrtu godinu provodi udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!“ je ukazati na važnost sadnje stabala i posljedice klimatskih promjena koje se mogu ublažiti upravo ovakvim akcijama, a ovu današnju smo organizirali u suradnji s Inner Wheel klubom Dubrovnik” – naglasila je članica upravnog odbora udruge Livija Faić te najavila nastavak akcije i skoru sadnju stabla u vrtu Područne škole Koločep.

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist