Zanimljivosti

Uz smokve, šipke, naranče, masline… Vrt naše gimnazije od danas krase i rogači!

Dubrovačko-neretvanska županija pridružila se Nacionalnoj kampanji sadnje stabala koju udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!“ organizira na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj.

Privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović i pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Miho Baće danas su u dvorištu Gimnazije Dubrovnik podržali sadnju stabala rogača.

“Uz smokve, šipke, naranče, masline i druge autohtone sorte koje krase vrt dubrovačke gimnazije od danas su i rogači. Hvala Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja nas prati od samog početka, Udruzi “Zasadi stablo, ne budi panj” i Inner Wheel klubu Dubrovnik na današnjoj akciji, profesoricama i učenicima grupe Mladi vrtlari koji su nam pokazali da je učenje u našoj učionici na otvorenom puno ljepše i izazovnije” – naglasila je ravnateljica Gimanzije Dubrovnik Katarina Tolja.

Rad vrijednih profesorica i učenika grupe Mladi vrtlari prepoznali su i u ekološko obrazovnom projektu Hrvatske radiotelevizije ‘Najljepši školski vrtovi’ kojeg HRT provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Gimnaziji Dubrovnik za brigu o svom vrtu dodijeljeno je priznanje za osvojeno 2. mjesto u kategoriji očuvanja tradicijskog uzgoja.

“Cilj kampanje koju četvrtu godinu provodi udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!“ je ukazati na važnost sadnje stabala i posljedice klimatskih promjena koje se mogu ublažiti upravo ovakvim akcijama, a ovu današnju smo organizirali u suradnji s Inner Wheel klubom Dubrovnik” – naglasila je članica upravnog odbora udruge Livija Faić te najavila nastavak akcije i skoru sadnju stabla u vrtu Područne škole Koločep.

Pročitajte još

Ugrijalo more, trk na plažu!

Dulist

[FOTO] KOROSANTE Ljepota vjere i tradicije na Lopudu

Dulist

OTVORENE PRIJAVE Ljetna škola crtanja za djecu školskog uzrasta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija