DuList IN

Poznati glasovi publike: Evo tko je Hrvatskoj dao 12 bodova

Poznati glasovi publike: Evo tko je Hrvatskoj dao 12 bodova

Na službenim stranicama Eurosonga objavljeni su konačni rezultati glasovanja publike u polufinalnim večerima te sinoćnjoj spektakularnoj završnici. Hrvatska je dobila 12 bodova od Slovenaca, dok se s istim ne može pohvaliti pobjednica Loreen koja je ostala bez željene ’12-ice’, prenosi tportal.

Sve najviše zanima odakle je stiglo 112 glasova koliko je Let 3 dobio od multimilijunskog svjetskog auditorija. Dakle, ukupno najviše glasova Hrvatska je dobila od Srbije, njih 18, od čega je 8 od žirija, a 10 od publike.

Najintrigantnije bilo je glasovanje Slovenaca čiji je žiri Letovce ‘nagradio’ s nula bodova, dok je njihovo gledateljstvo dalo maksimalnih 12.

Ističe se i podatak kako portugalska publika ‘Mami ŠČ’ nije dala nijedan bod, dok je njihov stručni žiri bio jedina zemlja uz istočne susjede koja je prepoznala kvalitetu riječke grupe davši joj tri boda.

Dobar rejting Let 3 očigledno uživa i u Austriji iz koje je stiglo 10 bodova putem televotinga, dok su solidne ‘osmice’ stigle iz Albanije i Ukrajine, čiji je žiri najviše razočarao jer je antiratnu ‘Mamu ŠČ’ propustio nagraditi ijednim bodom.

Po šest bodova Hrvatskoj su dale Poljska, Izrael, Njemačka i Švicarska, ‘petice’ su stigle iz Švedske, Islanda, Latvije, Litve, Finske, Češke i daleke Australije, dok su iz kategorije ‘ostatak svijeta’ pristigla tri boda. Irska publika dala je dva, a jedan bod stigao je iz Gruzije.

Zanimljivo, pobjednica Loreen ostala je razočarana jer niti u jednoj državi nije dobila 12 bodova od gledateljstva. Na kraju je slavila s ukupno 583 glasova, od kojih je 340 došlo od žirija i 243 putem televotinga.

Kada je riječ o glasovima Hrvatske publike, njih 12 ‘uzvraćeno’ je Slovencima, deset je otišlo Fincima, ‘osmicu’ su dobili Talijani, sedam Srbi, a bod manje Albanci. Norvežanima je stiglo pet bodova, četiri je otišlo atraktivnoj Izraelki, tri je zaslužio češki ženski sastav, dok je Loreen dobila dva boda. Od nje je manje dobila tek Moldavija.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović