DuList IN

Da je glasala samo publika, Let 3 bi ušao u top 10

Da je glasala samo publika, Let 3 bi ušao u top 10

Lavinu komentara po društvenim mrežama izazvao je plasman riječkih rockera na sinoć održanoj Euroviziji. Mnogi su očekivali nešto viši plasman od 13. mjesta – ‘trebali su barem u top pet biti, ali odlični svakako’.

Iako su od žirija dobili samo 11 bodova (8 od Srbije i 3 od Portugala), Let 3 je od publike dobio visokih 112 bodova. Bio je to sedmi najveći broj glasova publike u sinoćnjem finalu Eurosonga, što znači da bi Let 3 samo po glasovima publike ušao u top 10, na sedmom mjestu.

Obožavatelji Eurosonga poručuju da je Hrvatska pokradena.

– Publika je rekla sve, a žiri kao i uvijek glasa politički. Da smo pametni nikad više ne bi ni išli, dečkima svaka čast, odradili su svoj nastup savršeno, ma šta negativci mislili o tome! – samo su neki od komentara.

S druge strane, mnogi misle da bolje nisu ni zaslužili. Posebna rasprava odvija se i oko toga što na predstavljanju nisu ušli s hrvatskom zastavom, nego su bili obučeni u nacionalna obilježja, što opet pojedincima smeta.

Podsjetimo, pobjednici Loreen nijedna zemlja nije dodijelila maksimalan broj bodova tijekom telefonskog glasanja. Međutim, od osam zemalja dobila je po visokih 10 bodova te od žirija 340 ukupnih bodova. Mnogi su mišljenja kako je Švedska pobijedila jer se dogodine obilježava pobjeda ABBA-e prije 50 godina.

Foto: dora.hrt/Instagram

 

 

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist