Županija

POZIV NA OSNIVAČKU SKUPŠTINU Nova Lokalna akcijska grupa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

POZIV NA OSNIVAČKU SKUPŠTINU Nova Lokalna akcijska grupa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

U organizaciji Regionalne agencije DUNEA, Grada Dubrovnika, Općine Dubrovačko primorje, Općine Konavle i Općine Župa dubrovačka, u srijedu 26. listopada 2022. godine s početkom u 9:00 sati, u prostorijama Studentskog doma u Dubrovniku, održat će se sjednica Osnivačke skupštine nove Lokalne akcijske grupe (LAG) na području Dubrovačko – neretvanske županije.

Skupštini će nazočiti predstavnici navedenih jedinica lokalne samouprave, te uz njih pozivamo sve zainteresirane sudionike gospodarskog i civilnog sektora da se pridruže i sudjeluju na Osnivačkoj skupštini. Zainteresirani sudionici svu potrebnu dokumentaciju mogu podignuti u sjedištima svoje jedinice lokalne samouprave. Sudionici se mogu registrirati na dan održavanja sjednice od 08:30 sati.

Lokalne akcijske grupe (LAG) su tijela Europske Unije namijenjena podršci razvoju ruralnih regija koje okupljaju predstavnike javnog, gospodarskog i civilnog sektora koji se zajedno dogovaraju u cilju razvoja njihove regije. LAG je pravna osoba s usvojenim statutom, definiranim ciljevima i usvojenom lokalnom razvojnom strategijom te mogućnošću lakog pristupanja novih zainteresiranih dionika. Prema usvojenoj strategiji objavljuju se natječaji za dodjelu sredstava, savjetuju se dionici, te se procjenjuju i biraju projekti koji će se financirati. Također, LAG se bavi i aktivnostima informiranja, obuke, savjetovanja te provođenja konkretnih aktivnosti. Cilj pokretanja LAG-a je aktivno uključivanje ruralnog stanovništva i promicanje novih ideja i aktivnosti, osim onih tradicijskih, što potiče održivi ruralni razvoj i stvara nove izvore dohodaka u ruralnim područjima.

Tehničku pomoć pri osnivanju nove Lokalne akcijske grupe pruža Regionalna agencija DUNEA u sklopu provedbe projekta Znanjem do EU fondova, ugovorenog kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 14.439.271,51 kuna.

POZIV NA OSNIVAČKU SKUPŠTINU Nova Lokalna akcijska grupa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.
Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta ‘Znanjem do EU fondova’.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist