Urednički izborŽupanija

FOTO ‘Zlatna kuna’ Atlantskoj plovidbi, Nautici i Crocumu

FOTO 'Zlatna kuna' Atlantskoj plovidbi, Nautici i Crocumu

Plaketu Zlatna kuna za veliko trgovačko društvo osvojila je Atlantska plovidba. Zlatna kuna za srednje trgovačko društvo pripala je tvrtki Nautika, a najboljim malim trgovačkim društvem proglašena je tvrtka Crocum. Ova priznanja za dugogodišnja uspješna poslovanja i doprinos hrvatskom gospodarstvu dodijeljena su u četvrtak na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik.

– Smatram da ovo nije nagrada za upravu, nego za sve naše zaposlenike, posebno pomoraca kojih je 300 na našim brodovima. Atlantska plovidba neprestano se prilagođava hrvatskim i europskim regulativama. I na taj način poboljšavamo transparentnost poslovanja na svim razinama. Imamo dosta visoke standarde korporativnog upravljanja. U ovoj godini smo iskoračili i u nefinancijsko izvještavanje kojim prikazujemo upravljačke, socijalne i okolišne pokazatelje našeg poslovanja. Također, pravodobno informiramo i surađujemo s javnosti i našim investitorima. Budući da smo svi u krizama, vjerujem da nas je sve to nečemu naučilo i potaknulo na određene promjene kako bismo spremno dočekali bolja vremena – rekla je voditeljica odnosa s investitorima i javnošću Atlantske plovidbe Sanja Putica.

Inače, u kategoriji malo trgovačko društvo bile su nominirane tvrtke Soles te Zanetti, u kategoriji srednje trgovačko društvo tvrtke Trans Integral i Villa Dubrovnik, a u kategoriji veliko trgovačko društvo tvrtke Alfa Therm i Luka Ploče.

Treba istaknuti kako su priznanja dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu primili Blato 1902 za 120 godina postojanja, Zračna luka Dubrovnik za 60 godina postojanja te Hotel Lero za pola stoljeća postojanja.

Priznanje za izniman angažman učinkovitosti tijekom 2020. i 2021. godine, u provođenju mjera za očuvanje radnih mjesta pandemije COVID-19, uručeno je i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Područnom uredu Dubrovnik.

Županijska komora Dubrovnik već 25 godinu dodjeljuje priznanja Plaketa Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima za poslovne rezultate u prethodnoj poslovnoj godini, prema ekonomskim kriterijima, a vrednujući i ukupni poslovni ugled trgovačkih društava, utjecaj na razvoj djelatnosti te doprinos gospodarstvu Dubrovačko-neretvanske županije u cjelini.

Predsjednica Županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić rekla je kako je godina za nama bila neobična, puna prevrata i dinamike.

-Nekome je poslovanje bilo ugroženo, dok je nekima kriza ukazala na nove prilike. Naša je svakodnevica obilježena nedostatkom pojedinih sirovina u proizvodnji i uslugama, inflacijom, gubitkom određenih tržišta… Rat u Ukrajini i neizvjesnost izbili su u prvi plan. Retorika štednje energije podsjeća nas kako su resursi ograničeni, a još manje nisu besplatni. U idućoj godini očekuje nas recesija, ista ona koju je koronakriza odgodila, a zbog ekonomskih ciklusa naprosto je neminovna. Poduzetnici pripremaju opcije kako bi se opet mogli dočekati na noge – naglasila je među ostalim Trojić.

Istaknula je kako je došlo do promjena u Gospodarskom vijeću Županijske komore Dubrovnik. Odlaskom Frana Luetića u mirovinu, Zračna luka Dubrovnik imenovala je novog člana u vijeće i predstavnika u skupštini HGK. Na njegovo mjesto dolazi aktualni direktor ZLD Viktor Šober. Došlo je i do promjene člana kod Atlantske plovidbe. Naime, umjesto Vicenca Jerkovića, nova članica vijeća je voditeljica odnosa s investitorima i javnošću Sanja Putica.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist