Koronavirus u Hrvatskoj

POTVRDILA RAVNATELJICA Drugi razred iz OŠ Lapad od sutra u samoizolaciji

Drugi razred u Osnovnoj školi Lapad sutra ide u samoizolaciju, a o tome je izvijestila na stranicama škole ravnateljica Nikolina Soko.

-Mi smo jedna škola koja broji 506 učenika i svjesni smo i spremni na situacije kao što je pojava virusa COVID-19 i u našoj školi. S obzirom na to da nam se od sutra jedan drugi razred nalazi u samoizolaciji, i da, očekivano, roditelji u zajedničkoj komunikaciji i suradnji otvaraju niz pitanja, ovim vas putem želimo obavijestiti sljedeće:

ukoliko je kod učenika ili djelatnika utvrđena zaraza koronavirusom, dežurna epidemiološka služba kontaktira ravnateljicu Škole te daje upute za daljnje postupanje. Ravnateljica škole zajedno s učiteljima organizira daljnji rad u suradnji s Osnivačem. Za sada su na snazi mjere koje propisuju sljedeće: ukoliko je učenik zaražen virusom COVID-19, svi učenici iz razreda koji pohađa učenik idu u samoizolaciju. Braća, sestre i roditelji učenika koji pohađa isti razred kao i zaraženi učenik ne idu u samoizolaciju ukoliko drukčije ne utvrdi epidemiolog. Roditelji učenika su se pritom dužni javiti svom liječniku u slučaju pojave simptoma zaraze. Ukoliko roditelji ili netko drugi primijeti da se krši mjera samoizolacije, potrebno je nazvati policiju na broj 112 i obavijestiti ih o navedenom.

Školu je kontaktirao epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Igor Piskač dr. med. kojem možete poslati i upit na e-mail: igor.piskac@zzjzdnz.hr

-Zahvaljujemo svim našim roditeljima koji se ponašaju odgovorno i zovu svoje učiteljice za pitanja što učiniti u slučajevima kada su baka ili djed bolesni, ili su možda bili u doticaju s COVID pozitivnom osobom. Ovim putem naglašavamo da kontaktirate liječnike i epidemiologe koji će vam dati savjete za postupanje u navedenim slučajevima – naglasila je Soko.

Pročitajte još

Hrvatska na 247 nova slučajeva koronavirusa, cijepljeno 44,70 posto odraslog stanovništva

Dulist

U županiji 20 novozaraženih, najviše iz Dubrovnika i Metkovića

Dulist

U županiji 16 novooboljelih, najviše iz Metkovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija