Koronavirus u Hrvatskoj

POTVRDILA RAVNATELJICA Drugi razred iz OŠ Lapad od sutra u samoizolaciji

Drugi razred u Osnovnoj školi Lapad sutra ide u samoizolaciju, a o tome je izvijestila na stranicama škole ravnateljica Nikolina Soko.

-Mi smo jedna škola koja broji 506 učenika i svjesni smo i spremni na situacije kao što je pojava virusa COVID-19 i u našoj školi. S obzirom na to da nam se od sutra jedan drugi razred nalazi u samoizolaciji, i da, očekivano, roditelji u zajedničkoj komunikaciji i suradnji otvaraju niz pitanja, ovim vas putem želimo obavijestiti sljedeće:

ukoliko je kod učenika ili djelatnika utvrđena zaraza koronavirusom, dežurna epidemiološka služba kontaktira ravnateljicu Škole te daje upute za daljnje postupanje. Ravnateljica škole zajedno s učiteljima organizira daljnji rad u suradnji s Osnivačem. Za sada su na snazi mjere koje propisuju sljedeće: ukoliko je učenik zaražen virusom COVID-19, svi učenici iz razreda koji pohađa učenik idu u samoizolaciju. Braća, sestre i roditelji učenika koji pohađa isti razred kao i zaraženi učenik ne idu u samoizolaciju ukoliko drukčije ne utvrdi epidemiolog. Roditelji učenika su se pritom dužni javiti svom liječniku u slučaju pojave simptoma zaraze. Ukoliko roditelji ili netko drugi primijeti da se krši mjera samoizolacije, potrebno je nazvati policiju na broj 112 i obavijestiti ih o navedenom.

Školu je kontaktirao epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Igor Piskač dr. med. kojem možete poslati i upit na e-mail: igor.piskac@zzjzdnz.hr

-Zahvaljujemo svim našim roditeljima koji se ponašaju odgovorno i zovu svoje učiteljice za pitanja što učiniti u slučajevima kada su baka ili djed bolesni, ili su možda bili u doticaju s COVID pozitivnom osobom. Ovim putem naglašavamo da kontaktirate liječnike i epidemiologe koji će vam dati savjete za postupanje u navedenim slučajevima – naglasila je Soko.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija