Županija

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA sudjelovali su na sastanku konzorcija projekta dRural u španjolskom gradu Badajoz, zajedno s partnerima iz triju europskih ruralnih regija – Extremadura Španjolska, Jämtland Härjedalen Švedska i regija Gelderland Nizozemska.

Osim o trenutačno otvorenim pozivima za jednostavne i složene usluge, na sastanku se raspravljalo o daljnjoj provedbi projekta, modelima poslovanja, održivosti projekta, operativnim planovima i razvijanju komunikacije među partnerima.

Dubrovačko-neretvanska županija, predstavlja jedno od četiri pilot područja projekta te će se u okviru dRural-a razviti digitalna čekaonica u Domu zdravlja Metković i virtualna tržnica za dolinu Neretve. Uz navedeno, unaprijedit će se i sustav praćenja i analiziranja kretanja ljudi u frekventnim turističkim područjima koristeći postojeću Wi-Fi infrastrukturu i sustave. Sve navedeno pridonosi i glavnom cilju projekta – stvaranje jednog ‘mrežnog’ tržišta koje će žiteljima ruralnih sredina ponuditi raznovrsne usluge, od zdravstva, dostupnosti lokalne uprave, do stručne pomoći.

Podsjetimo, u tijeku su prijave na otvorene pozive za dodjelu potpore kojim se poduzetnicima nudi prilika da postanu pokretač ruralnog područja upravo u sklopu provedbe EUprojekta dRural. Pozivima će se financirati te osigurati podrška za poticanje inovacija te razvoj ruralnih područja u vrijednosti od 5000,00 do 50.000,00 eura. Pozivi su otvoreni do 15. siječnja 2023. godine.

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Jednostavne usluge namijenjene su obrtnicima te mikro, malim i srednjim poduzetnicima, kojim je na ovaj način omogućeno da ponude svoje usluge/ proizvode na dRural tržištu usluga, a detalji otvorenog poziva dostupni su na službenoj projektnoj stranici.

Projekt provodi Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom agencijom DUNEA, a uključeni su i Grad Metković, Dom zdravlja Metković, Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku (TERA) te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt je financiran u sto postotnom iznosu iz EUprograma OBZOR2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura. Traje do 30. 6. 2024. godine i namijenjen je pametnim ruralnim zajed­nicama, revolucionarnom projektu koji promiče holistički razvoj ruralne zajednice, održivost digitalne inovacije i socijalnu koheziju.

Regionalna agencija DUNEA, u sklopu projekta ‘Znanjem do EU fondova’, pruža tehničku i stručnu pomoć javnopravnim tijelima s područja DNŽ u pripremi i provedbi EU projekta.

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist