Županija

Dobroslavić: ‘Temeljna politika EU-a je poljoprivredna politika i hrana’

blank

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija u Bruxellesu. Na dnevnom redu dvodnevne sjednice su prezentacije nacrta mišljenja, rasprave o rezolucijama i pitanjima vezanim s EU-om relevantnim za lokalne i regionalne vlasti.

Sudjelujući u raspravi o krizi hrane s povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu Januszom Wojciechowskym, Dobroslavić je rekao: ‘Temeljna politika EU-a je poljoprivredna politika i hrana. Vidimo da se hrana koristi i kao sredstvo u postizanju ratnih ciljeva od strane Rusije u brutalnoj agresiji na Ukrajinu. Pokazuje se sad koliko smo bili u pravu što smo u našem mišljenju o Višegodišnjem financijskom okviru 2021.-2027., ustrajali u obrani Zajedničke poljoprivredne politike i protivili se smanjenju sredstava za ovu temeljnu djelatnost svakog društva. Kao što Europska komisija traži rješenja za energetsku sigurnost, treba ustrajati u tom traženju i za prehrambenu sigurnost. Europski odbor regija, regije i gradovi u tome će, kao i uvijek, biti dobri partneri.’

Također, raspravljalo se o energetskoj krizi i posljedicama za europska kućanstva. Održana je završna rasprava o europskoj godini mladih i demokraciji.

Na ovom posljednjem ovogodišnjem zasjedanju Odbora regija, uz članove, sudjelovali su povjerenici Europske komisije, članovi Europskog parlamenta, predstavnici organizacija mladih, predstavnici češkog predsjedništva Vijećem EU te stručnjaci iz područja poljoprivrede i energetike.

Pročitajte još

Počinje ‘Trganje’ u Konavlima, okušajte se u pravljenju vina!

Dulist

KORAK DALJE U KOMASACIJI KONAVOSKOG POLJA Lasić: Sretan sam, odrađen je lavovski posao

Dulist

SVE U ROKU Isporuka opreme za Kompostanu u Metkoviću stiže prema planu!

Dulist