Županija

Dobroslavić: ‘Temeljna politika EU-a je poljoprivredna politika i hrana’

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija u Bruxellesu. Na dnevnom redu dvodnevne sjednice su prezentacije nacrta mišljenja, rasprave o rezolucijama i pitanjima vezanim s EU-om relevantnim za lokalne i regionalne vlasti.

Sudjelujući u raspravi o krizi hrane s povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu Januszom Wojciechowskym, Dobroslavić je rekao: ‘Temeljna politika EU-a je poljoprivredna politika i hrana. Vidimo da se hrana koristi i kao sredstvo u postizanju ratnih ciljeva od strane Rusije u brutalnoj agresiji na Ukrajinu. Pokazuje se sad koliko smo bili u pravu što smo u našem mišljenju o Višegodišnjem financijskom okviru 2021.-2027., ustrajali u obrani Zajedničke poljoprivredne politike i protivili se smanjenju sredstava za ovu temeljnu djelatnost svakog društva. Kao što Europska komisija traži rješenja za energetsku sigurnost, treba ustrajati u tom traženju i za prehrambenu sigurnost. Europski odbor regija, regije i gradovi u tome će, kao i uvijek, biti dobri partneri.’

Također, raspravljalo se o energetskoj krizi i posljedicama za europska kućanstva. Održana je završna rasprava o europskoj godini mladih i demokraciji.

Na ovom posljednjem ovogodišnjem zasjedanju Odbora regija, uz članove, sudjelovali su povjerenici Europske komisije, članovi Europskog parlamenta, predstavnici organizacija mladih, predstavnici češkog predsjedništva Vijećem EU te stručnjaci iz područja poljoprivrede i energetike.

Pročitajte još

KONAVLJANIN BOGATOG ŽIVOTNOG ISKUSTVA U 108. godini života napustio nas je gospar Božo Kralj

Dulist

Libertasovo prodajno mjesto u Župi bit će otvoreno od ponedjeljka do 7. veljače!

Dulist

Sutra će doći do izmjena na Libertasovoj liniji 25

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija