Grad

POTPISAN UGOVOR ‘Modernizacijom javne rasvjete promijenit će se vizualna percepcija grada’

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je ove srijede ugovor sa Zlatkom Rubićem, predstavnikom izvođača za nabavu i izvođenje radova za projekt Modernizacija javne rasvjete. Izvođač radova je, podsjetimo, splitska tvrtka Veritas Esco, čija je ponuda u postupku javne nabave izabrana kao ekonomski najpovoljnija. Oni će posao procijenjen na 14 milijuna kuna odraditi za nešto malo manje od 5 milijuna kuna bez PDV-a. Modernizacijom javne rasvjete Grad Dubrovnik će ostvariti velike uštede na potrošnji električne energije, a prema riječima gradonačelnika promijenit će se i vizualna percepcija grada. Franković danas nije skrivao zadovoljstvo iz, kako je rekao, nekoliko razloga.
-Grad Dubrovnik će konačno rekonstruirati svoju javnu rasvjetu i na toj rekonstrukciji ostvariti iznimno velike uštede – rekao je te istaknuo kako mu je drago da su sve optužbe koje su išle na njegov račun nakon završenog postupka javne nabave pale u vodu. Također je napomenuo kako je posao dobila tvrtka iz Hrvatske, koja ima reference i stečeno iskustvo kod drugih gradova.
-Ugovorena cijena je puno manja od 14 milijuna kuna. Na kraju cijele priče dobrobit će opet imati naši sugrađani. Ovim će projektom doći do smanjenja svjetlosnog onečišćenja, a s financijske ćemo strane postići značajne uštede na potrošnji električne energije. Sretan sam što smo došli u korak s drugim gradovima u RH koji su ovaj postupak već završili. Kad se projekt završi, svjedočit ćemo potpunoj vizualnoj transformaciji grada – rekao je Franković. Podsjetio je još jednom kako je Grad Dubrovnik na sreću s HEP-om potpisao četverogodišnji ugovor krajem 2019. godine, kojim su fiksirane cijene troškova. Prosječna cijena kilovat sata, napomenuo je, iznosi 0,45, dok je ona danas na tržištu 4 do 5 kuna.
-Imali smo sreću jer bi sami troškovi električne energije danas bili višemilijunski – iznio je.
Ugovorni rok za završetak radova je 120 dana od dana uvođenja izvođača u posao.
Inače, modernizacija javne rasvjete podrazumijeva nabavu 3739 novih LED rasvjetnih tijela, demontažu postojeće javne rasvjete i montažu novih rasvjetnih tijela, ekološki prihvatljivo i u skladu s propisima zaštite okoliša zbrinjavanje ambalaže električnog-elektroničkog (EE) otpada. Mjesto izvršenja ugovora je cijelo područje Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

OBILAZAK GRADILIŠTA AGLOMERACIJE ‘Ovo je povijesno ulaganje u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav grada’

Dulist

Dođite na Stradun, zaigrajte tombolu, učinite dobro djelo i zabavite se!

Dulist

DR. MARIO ČURLIN I DR. ORSAT JOHN Liječnički dvojac za pohvalu! Sami kupili svoju ordinaciju

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija