Grad

POTPISAN UGOVOR ‘Modernizacijom javne rasvjete promijenit će se vizualna percepcija grada’

POTPISAN UGOVOR 'Modernizacijom javne rasvjete promijenit će se vizualna percepcija grada'

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je ove srijede ugovor sa Zlatkom Rubićem, predstavnikom izvođača za nabavu i izvođenje radova za projekt Modernizacija javne rasvjete. Izvođač radova je, podsjetimo, splitska tvrtka Veritas Esco, čija je ponuda u postupku javne nabave izabrana kao ekonomski najpovoljnija. Oni će posao procijenjen na 14 milijuna kuna odraditi za nešto malo manje od 5 milijuna kuna bez PDV-a. Modernizacijom javne rasvjete Grad Dubrovnik će ostvariti velike uštede na potrošnji električne energije, a prema riječima gradonačelnika promijenit će se i vizualna percepcija grada. Franković danas nije skrivao zadovoljstvo iz, kako je rekao, nekoliko razloga.
-Grad Dubrovnik će konačno rekonstruirati svoju javnu rasvjetu i na toj rekonstrukciji ostvariti iznimno velike uštede – rekao je te istaknuo kako mu je drago da su sve optužbe koje su išle na njegov račun nakon završenog postupka javne nabave pale u vodu. Također je napomenuo kako je posao dobila tvrtka iz Hrvatske, koja ima reference i stečeno iskustvo kod drugih gradova.
-Ugovorena cijena je puno manja od 14 milijuna kuna. Na kraju cijele priče dobrobit će opet imati naši sugrađani. Ovim će projektom doći do smanjenja svjetlosnog onečišćenja, a s financijske ćemo strane postići značajne uštede na potrošnji električne energije. Sretan sam što smo došli u korak s drugim gradovima u RH koji su ovaj postupak već završili. Kad se projekt završi, svjedočit ćemo potpunoj vizualnoj transformaciji grada – rekao je Franković. Podsjetio je još jednom kako je Grad Dubrovnik na sreću s HEP-om potpisao četverogodišnji ugovor krajem 2019. godine, kojim su fiksirane cijene troškova. Prosječna cijena kilovat sata, napomenuo je, iznosi 0,45, dok je ona danas na tržištu 4 do 5 kuna.
-Imali smo sreću jer bi sami troškovi električne energije danas bili višemilijunski – iznio je.
Ugovorni rok za završetak radova je 120 dana od dana uvođenja izvođača u posao.
Inače, modernizacija javne rasvjete podrazumijeva nabavu 3739 novih LED rasvjetnih tijela, demontažu postojeće javne rasvjete i montažu novih rasvjetnih tijela, ekološki prihvatljivo i u skladu s propisima zaštite okoliša zbrinjavanje ambalaže električnog-elektroničkog (EE) otpada. Mjesto izvršenja ugovora je cijelo područje Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist