Peškafondo

Potkučavanje nogu

peskafondo

On je spreman izgubiti izbore. Zapravo svjestan je kako "na lokalnim izborima, pogotovo u krizi, aktualna vlast obično bude kažnjena“. Premijer Milanović došao je neki dan do trenutka prosvjetljenja i ucviljeno izgovorio mučne rečenice koje umjesto da ohrabre esdepeovce, dodatno su ih bacili u agoniju. Sam premijer, prvenstveno zahvaljujući potezima svoje Vlade, ima feeling kako bi njegova stranka mogla polučiti loš izborni rezultat.

OK, silno se trudi svima objasniti kako je kriza i kako se trebaju povlačiti neki ne baš popularni potezi. Ma to i nije baš potrebno objašnjavati, jer se to osjeća. No, ova Vlada nije baš ništa olakšala svojim stranačkim kolegama esdepeovcima pred lokalne izbore u Dubrovniku.

I kako će se Šalja sutra braniti što je Vlada ukinula Carinarnicu. Valjda će taj kandidat za gradonačelnika sve odgovore na tu temu odgovoriti s 'ne znam, nisam sudjelovao u tome'. Nije Šalja, ali je njegov stranka, a upravo ona nije ni prstom makla kako bi ta Carinarnica recimo ostala u Gradu.

Ma istom retorikom morat će se Šalja izvlačiti i po pitanju koncesije Marine u Gružu. Jadni Memed sav se izjeo jer njegovi ne da mu nisu pomogli, već su mu debelo odmogli. Tvrtku Luku Dubrovnik kontrolira esdepe, a direktor joj je visokorangirani član te stranke. I baš njemu, Memedu, njegova Vlada ne samo da nije dala Marinu, već mu ne želi ni produljiti koncesiju za lučku djelatnost, a ona ističe za dvije godine.

Njegovi kolege na Jadranu mogu odahnuti jer su dobili produjenje koncesije na dugih 30 godina. No, ne i Memed. On ne može dogovorit ni sastanak u Ministarstvu prometa. A gore su njegovi. Da stvar bude apsurdnija sad ni kukat ne smije, u suprotnom bi bilo da se vode neke zakulisne političke igre i da se koncesija namješta za tko zna koga. Za koga se sada naštimava Luka za narednih 30 godina???

I dok se Božo ždere od jada, Andro skuplja predizborne plusiće na lokalnoj televiziji, na jedan način optužujući Vladu kako je dopustila da Marinom u Gružu zavlada netko, a da to nije tvrtka u vlasništvu Grada. I sve bi to bilo idilično, čak i srcedrapajuće, da nije dobro poznato da su upravo Vlahušić i njegov Riki, savjetnik od mora i priobalja, progurali u Grad vlasnika Marine Frapa.  I na kraju bi tako kako su i zaigrali, sve ostalo su zaprašivanja, ali sezona od komaraca je prošla…

Nego, vratimo se na Šalju, jednakog među esdepeovcima, kandidatu za gradonačelnika. Osim što mu njegova Vlada svako malo potkučava nogu nesuvislim potezima, ni njegovi se kolege po stranci s trećeg kata zgrade Ćira Carića nisu baš stavili da mu daju ruke. Valjda najprije treba vidjeti kako će proći s aferom u 'kojoj nije u sukobu interesa'. A neće mu ni predsjednica baš biti od velike pomoći, jer kad se njezina afera zavalja. Uf, bit će tu svega… Od pogodovanja do sukoba interesa…

Adio Vam

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović