Aktualno

‘POSTAJ!’ Radionica digitalne fotografije za društvene mreže

'POSTAJ!' Radionica digitalne fotografije za društvene mreže

Radionica digitalne fotografije za društvene mreže Postaj! pod vodstvom mladog koprivničkog fotografa Ivana Gundića održat će se od srijede, 1. do subote 4. lipnja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga i u Festivalskoj palači, u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Osim osnovnih tehničkih vještina fotografiranja pametnim telefonom poput vrsta i kvalitete svjetla, kompozicije, planova i boja, polaznici petodnevne radionice imat će priliku kroz teoriju i praksu naučiti kako nastaju sadržaji za društvene mreže, a otkrit će i poneke trikove za profesionalno fotografiranje pametnim telefonom u kućnim uvjetima te osnove obrade fotografije unutar popularnih mobilnih aplikacija. Polaznici će također kritički promišljati o fotografiji na društvenim mrežama te dobiti uvid u osnove vizualne komunikacije kroz rad u timovima na vlastitoj mini-kampanji.

Ivan Gundić rođen je u Koprivnici 1993. godine. Završio je preddiplomski studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti i diplomski studij fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje je nagrađen dviju Rektorovim nagradama i dekanovom nagradom za diplomski rad. Voditelj je i autor brojnih radionica i ostalih edukativnih programa namijenjenih popularizaciji fotografije i promicanja vizualne i medijske pismenosti, a u umjetničkom radu bavi se temama memorije, jezika, društva, ideologije i identiteta, dok poseban interes pokazuje za eksperimentiranje sa samim medijem fotografije, alternativnim poimanjima procesa i tehnika fotografiranja, kao i za kombiniranje fotografije i drugih medija. 2018. godine predstavio se samostalnom izložbom u sklopu međunarodnog festivala fotografije Organ Vida, nakon čega redovito samostalno izlaže.

Radionica je namijenjena srednjoškolcima i studentima koji žele naučiti više o teoriji i praksi fotografije na društvenim mrežama, a odvijat će se svakim danom od 17 do 20 sati. Radovi polaznika nastali u sklopu provedbe radionice bit će predstavljeni 4. lipnja u 20 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail paula.brajevic@dubrovnik-festival.hr do nedjelje, 29. svibnja u podne, a u prijavi trebaju priložiti i 5 autorskih fotografija. S obzirom na ograničeni broj mjesta, voditelj će na temelju poslanih fotografija odabrati 10 polaznika koji će dobiti priliku sudjelovati na radionici. Prijevoz od/do lokacije je osiguran.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist