DuList IN

POSLUŠAJTE ‘RIP’ Vedran Ljubenko prvi je hrvatski glazbenik koji je izbacio singl na blagdan Svih svetih

POSLUŠAJTE 'RIP' Vedran Ljubenko prvi je hrvatski glazbenik koji je izbacio singl na blagdan Svih svetih

Nakon pjesme za ESC koja iskače iz njegovog dosadašnjeg glazbenog opusa ‘H20 Dijeta’, Vedran Ljubenko uzima titulu prvog hrvatskog glazbenika koji je izbacio singl za blagdan Svih svetih pod nazivom ‘RIP’. Pjesmu i premijeru krasi simbolika broja 1 ; 1.11. u 1: 11 (PM).

Sam naziv već da naslutiti o kakvoj tematici pjesme se radi, a kroz kombinaciju šaljivog pristupa na ozbiljan tekst mladi nadareni i nesvakidašnji kantautor govori o pokapanju osjećaja prema osobama do kojih nam je stalo, a koje nas sputavaju u vlastitom napretku, odnosno dođu kao teret.

Stihove potpisuje Vedran Ljubenko kao i glazbu u suradnji sa Jakovom Zadrom.

RIP (Morir es vivir) spaja dance ritam, ozbiljno sarkastičan tekst i u refrenima zborsko pjevanje u kombinaciji sakralnog i himnističkog, nalik gregorijanskom zboru.

Dio teksta na latinskom jeziku inspiriran je četvrtim nastavkom igre Resident Evil odnosno okupljanjem svećenika i recitiranjem stihova ‘Morir es vivir’ što znači smrt = život.

Kao jedna od poveznica među pjesmama na albumu koji ubrzo stiže, pjesma RIP otvara nova vrata u Ljubenkovom glazbenom experimentu.

Pročitajte još

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist